V Ljutomeru zapelo šest odraslih zborov in malih vokalnih skupin

Strokovni spremljevalec prof. Ivan Vrbančič pa je imel nalogo, da oceni vse nastopajoče in izbere tiste najboljše, ki se bodo udeležili nadaljnjih srečanj pevskih zborov in skupin

Sara Vinkovič, nedelja, 14. april 2019 ob 12:27
Pevski festival odraslih zborov in malih vokalnih skupin

Pevski festival odraslih zborov in malih vokalnih skupin

V soboto, 13. aprila, se je v Domu kulture v Ljutomeru, na 42. Pevskem festivalu odraslih zborov in malih vokalnih skupin predstavilo šest zborov in skupin. To so bili Ženski pevski zbor iz DU Ljutomer (zborovodkinja: Tatjana Rozmarič - Poštrak), MePZ Cven-Pristava KD Cven (zborovodja: Vito Žerdin), Pšenični klas TKD Babinci (umetniška vodja: Renata Makovec Telkeš), Moška vokalna skupina KD Slavko Osterc Veržej (umetniška vodja: Tatjana Rozmarič - Poštrak), Društvo Oktet Arion (umetniški vodja: Vito Žerdin; pri pesmi Žalovanje solo: Živa Potočnik, klavir: Suzana Djokić) ter Komorni zbor Orfej KD Orfej Ljutomer (asistent dirigenta: Vito Žerdin).

V uvodu je nekaj besed spregovoril in vse zbrane pozdravil podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič, prireditev pa je vodila Slavica Sunčič.

Strokovni spremljevalec prof. Ivan Vrbančič pa je imel nalogo, da oceni vse nastopajoče in izbere tiste najboljše, ki se bodo udeležili nadaljnjih srečanj pevskih zborov in skupin.