Slovesno odprli nove tribune na nogometnem igrišču v Ormožu

Slovesno odprtje objekta s tribunami, garderobami, klubsko sobo in drugimi prostori na nogometnem igrišču NK Ormož

Ivan Trunk, četrtek, 18. april 2019 ob 08:54
Slavnostno odprtje tribun NK Ormož

Slavnostno odprtje tribun NK Ormož

V soboto, 13. aprila, je v Ormožu potekalo slovesno odprtje objekta s tribunami, garderobami, klubsko sobo in drugimi prostori na nogometnem igrišču Nogometnega kluba Ormož, katerega investicijska vrednost je znašala 800.000 evrov, kar je v celoti poravnala Občina Ormož. Člani kluba so s pomočjo donatorjev pripravili prireditev, katere so se udeležili člani, povabljeni gostje in drugi ljubitelji nogometa. Začetek prireditve je bila tekma med župani Slovenije in veterani NK Ormož, ki se je končala z zmago veteranov z 2:1. Po tekmi je bila uradno odprtje tribun.

Predsednik NK Ormož Zlatko Klemenčič je v svojem uvodnem govoru navedel zgodovino razvoja nogometa v Ormožu, ki sega v čas pred drugo svetovno vojno in uradno Nogometnega kluba Ormož od leta 1995. Klub se je razvijal svojim finančnim razmeram primerno, vedno pa je bila prisotna volja, pripadnost in delavnost članov, ki so večji del dela in vzdrževanja objektov kluba postorili sami. Prizadevnost članov s predsedniki se je poplačala z razumevanjem Občine Ormož, Nogometne zveze Slovenije in številnih donatorjev, z gradnjo novega objekta s tribunami in okolico. Tudi župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak, je v svojem govoru poudaril, da je pomembno, da mladi zadovoljni prihajajo in da si nogometni klub zasluži dobre pogoje za delo. Ormož si zasluži, s svojo tradicijo in prizadevnostjo, da ima pogoje tudi za višjo ligo, kar je poudaril tudi podpredsednik Nogometne zveze Slovenije ter predsednik MNZ Ptuj Stanko Glažar. Omenil je dobro veteransko ekipo in ne dvomi, da lahko članska ekipa dosega boljše rezultate.

Tekma: Ormož po slavnostni otvoritvi novih tribun in garderob, izgubil z Grajeno

Tribune so s prerezom traku odprli Zlatko Klemenčič, Stanko Glažar, najmlajši član NK Ormož Lan Sagadin ter najstarejši član, starosta ormoških nogometnih aktivnosti Vule Nikolić. V kulturnem programu so nastopile članice Ženskega pevskega zbora GZ Ormož ter dijaki in dijakinje Gimnazije Ormož.

Zabava: Odprtje tribun NK Ormož zaključili z večerno zabavo

Nadaljevanje prireditve je bila prvenstvena tekma prvega razreda medobčinske zveze Ptuj, med člani NK Ormož in NK Grajeno. Istočasno so se začele dejavnosti v šotoru na parkirišču pred novim objektom, kjer je bila pogostitev za vse in glasba z Čudežnimi dečki, Franc Gorza z Bogdano ter vrhunec glasbenega dela z gostom Džo Maračićem Makijem in spremljevalnim Maki bendom, ki je pod oder privabil veselo druščino, ki je prepevala in se veselila.



Več v Šport