Motorist trčil v betonski kanal in umrl na kraju nesreče

Aktiviran je bil tudi helikopter, kljub intenzivni prvi pomoči pa je motorist zaradi posledic poškodb umrl

Prlekija-on.net, nedelja, 21. april 2019 ob 07:46
Aktiviran je bil tudi helikopter

Aktiviran je bil tudi helikopter

Iz PU Maribor so sporočili, da je v soboto, 20. aprila, ob 19.14 uri bil OKC PU Maribor obveščen, da se je v Svetem Duhu na Ostrem Vrhu zgodila prometna nesreča v kateri je udeležen motorist, ki je zapeljal s ceste.

Na kraj so bili napoteni policisti in reševalci. Prav tako je bil za pomoč aktiviran helikopter. Policisti so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 63-letni državljan Slovenije vozil motorno kolo po cesti v Svetem Duhu na Ostrem Vrhu, iz smeri Avstrije proti Selnici ob Dravi. V blagem, preglednem, desnem ovinku, ob rahlem spuščanju navzdol, je zapeljal na levo stran ceste, zatem na levo bankino in od tam v betonski kanal za meteorne vode, kjer je padel z motornega kolesa in se huje poškodoval. Kljub intenzivni prvi pomoči je motorist okoli 20. ure, zaradi posledic poškodb umrl.

O zadevi sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec. Ker je tuja krivda za nesrečo izključena, bo zadeva zaključena s poročilom na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.



Več v Črna kronika