Ljutomerčanke se poslavljajo od nastopanja v najvišji državni ligi

V zadnjem krogu zelene skupine 1. A DOL za ženske, sta se v Ljutomeru srečali ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Roto Kema Puconci

Prlekija-on.net, nedelja, 21. april 2019 ob 19:14
ŽOK Ljutomer

ŽOK Ljutomer

V zadnjem, 10. krogu zelene skupine 1. A DOL za ženske, sta se v Ljutomeru srečali ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Roto Kema Puconci. Z 1 : 3 (17:25, 25:17, 16:25, 19:25) so bile uspešnejše gosje iz Puconcev. Pred številnimi gledalci sta se tako pomerili ekipi, ki sta že pred koncem zadnjega kroga izgubili možnost za obstanek v ligi. Za Ljutomerčanke pričakovano,  medtem ko se gostje iz Puconcev poslavljajo po več letih konstantnega nastopanja v najvišji državni ligi. Sedaj bosta obe ekipi v naslednji tekmovalni sezoni iskali nove izzive v 1. B ligi.

Otvoritev tekme je pripadel gostjam, domačinke pa so takoj izenačile po uspešnem napadu Kaje Makoter. V nadaljevanju sta obe ekipi dosegali točko za točki, bili pri rezultatu 3:3 izenačeni, ko so pobudo prevzele gostje iz Puconcev ter povedle kar s 3:8. Po odmoru, ki ga je zahteval domači trener so Ljutomerčanke dosegle še šesto točko, kar pa ni spremenilo razmerja moči na igrišču saj so gostje, tudi po zaslugi napak domačink na servisu, povedle s 7:13 in nato po napadih Ive Škraban še z 8:16. Slednja je bila nato zaslužna še za vodstvo gostij z 10:18. Domačinke so svoje vrste strnile šele pri rezultatu 11:20, ko so dosegle tri zaporedne točke ter rezultat znižale na 14:20. Po odličnem napadu Tjaše Anželj pa nato še na 16:21. To pa je bilo premalo saj so Pucončanke še naprej bile boljše nasprotnice ter set zanesljivo dobile z rezultatom 17:25.

Tudi drugi set so bolje pričele gostje, ki so povedle z 0:3, in šele nato so domačinke po zaslugi Nataše Anželj dosegle svojo prvo točko. Ta točka je dala polet Ljutomerčankam, ki so nato po borbeni igri vseh igralk povedle s 6:4. Žal pa so v nadaljevanju tekme spet naredile nekaj lastnih napak kar je pomenilo izenačenje pri rezultatu 6:6 in nato še po enakovredni igri na obeh straneh še pri 8:8. V nadaljevanju smo gledali dokaj raztrgano igro na obeh straneh, kjer je bilo preveč neizsiljenih napak v igri obeh ekip. Po dveh odličnih napadih Tjaše Anželj in napaki gostujoče ekipe je bil rezultat 16:13, ko je trener Vrabl vzel odmor, da dodatno motivira svojo ekipo. To mu nekako ni uspelo saj so Ljutomerčanke po zavzeti igri povedle kar z 19:13 in nato po asu Nike Kosi in bloku Barbare Petek s 23:16. To pa je bilo dovolj, da so se na koncu veselile zmage z rezultatom 25:17.

Uvod v tretji set je pripadal gostjam, ki so povedle z 0:3 in šele nato so domačinke dosegle svoje tri točke ter izenačile na 3:3. Zatem pa so v igri bile boljše gostje, ki so dosegale točko za točko ter povedle s 5:10, ko je trener Tot zahteval odmor. Ta neke koristi za domačo ekipo ni imel saj so gostje še naprej držale varno razliko v točkah ter povedle z 9:15 ter po napadu Diane Oletič, še z 10:17. Ta točkovna razlika je bila za gostje dovolj, da so kljub trudu domačink, da obrnejo tok igre set zanesljivo peljale do zaključka. Še posebej, ker se je v igro Ljutomerčank spet prikradlo preveč lastnih napak, da bi bile v tem setu enakovredne tekmice. Kljub nekaj točkam, ki so jih domačinke dosegle proti koncu seta ter rezultat znižale na 16:22 je gostujoča ekipa zmagala z veliko razliko in sicer s 16:25.

Četrti set so bolje pričele Ljutomerčanke ampak le do rezultata 3:0 saj so gostje hitro izenačile ter po treh napakah domačink povedle kar s 3:7 in nato še s 5:8. Po raztrgani igri na obeh straneh in napakah, predvsem na domači strani, so gostje po odličnih začetnih udarcih Diane Oletič povedle s 7:12 in nato še z 9:13. Po treh zaporednih točkah domačink je bil rezultat 12:13 in nato po doseženih točkah gostij 13:16. Do konca seta sta ekipi izmenično dosegali točko za točko, prednost dveh ali treh točk pa so tudi zaradi lastnih napak domačink, ohranjevale gostje, ki so ta set dobile z rezultatom 19:25 ter zasluženo tudi tekmo.

ŽOK Ljutomer - ŽOK Roto Kema Puconci 1:3
(17:25, 25:17, 16:25, 19:25)

ŽOK Ljutomer: Lea Belec, Barbara Petek 8 , Nika Kosi 9, Lisa Rosić 2, Sara Kutnjak 8, Kaja Makoter 8, Ana Nedok, Nataša Anželj 8, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter, Maša Vnuk.
Trener: Andrej Tot

Roto Kema Puconci: Svetanič Nuša, Vinkovič Dona 4 , Škraban Iva 19, Kerbler Kristina 2, Oletič Diana 13 , Vilfan Ana 7, Pintarič Adela 7, Šadl Tasia, Oletič Michelle 2, Gjergjek Tina.
Trener: Tin Vrabl

Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer: "Naša ekipa se je tudi v zadnji tekmi, ki smo jo odigrali v prvi državni ligi, borila po svojih najboljših močeh. Realnost je pač kruta in puncam lahko le čestitam za ves trud, ki so ga prikazovale skozi vso leto ter se res izjemno trudile za naš klub. Res iskrena hvala. Gostujoči ekipi pa seveda čestitke za današnjo zasluženo zmago. Upam, da bo ekipa ostala v isti sestavi ter ob kaki kadrovski dopolnitvi uspešno igrala v 1. B ligi v naslednji sezoni. Moja zahvala pa gre tudi vsem članom upravnega odbora, vsem drugim aktivnim članom kluba ter seveda sponzorjem kluba ter staršem. Vsi so zaslužni, da klub deluje kot deluje. Uspešno in z vizijo."Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Šport