Člani društva Johann Janez Puch družini male Neže predali dobrih 175 kg zamaškov

V zadnjem letu in pol so nabrali dobrih 175 kg zamaškov, katere so predali z namenom omogočiti zdravljenje mali Neži, ki se po prvem maju odpravlja v Ljubljano v Rehabilitacijski inštitut Soča

Prlekija-on.net, nedelja, 21. april 2019 ob 20:45
Zamaški za Nežo

Zamaški za Nežo

Člani društva Johann Janez Puch so v zadnjem letu in pol pridno zbirali zamaške, katere so na Veliki petek podarili družinici male Neže. S soncem obsijano popoldne jih je vodilo po kratki poti iz Ljutomera do Krapja, kjer so spoznali družino male Neže, borke, ki je v zadnjih 16-ih mesecih prestala neverjetne zdravstvene zaplete. Prikupna deklica in ljubeznivi starši so člane sprejeli z odprtimi rokami in jih pogostili.

V zadnjem letu in pol so nabrali dobrih 175 kg zamaškov, katere so predali z namenom omogočiti zdravljenje mali Neži, ki se po prvem maju odpravlja v Ljubljano v Rehabilitacijski inštitut Soča. Njihov poglavitni cilj je ohranjanje tehnične kulture in dediščine, vendar se veličina človeka pozna po njegovi dobrodelnosti in skrbi za soljudi, zato v zadnjih letih delujejo tudi na izobraževanju otrok, hkrati pa z majhno gesto zbiranja zamaškov prispevajo k čistejšemu okolju in tako tudi pri zbiranju sredstev za zdravljenja otrok. Člani društva so svoja vozila prvič v letu popeljali po cestah in jih tako segreli za Blagoslov vozil in voznikov ter otvoritveno vožnjo, ki jih čaka na praznično soboto, 27. aprila.

"Celotni družini Neže se iskreno zahvaljujemo in se veselimo ponovnega snidenja z mislijo, da bi mala borka uspešno opravila rehabilitacijo in kar najbolj napredovala," so ob tem povedali člani ljutomerskega društva Johann Janez Puch.



Več v Kultura in izobraževanje