Dijake GFML obiskala akademska kiparka in slikarka Irena Brunec - Tèbi

Ustvarjanje z gostjo je bila enkratna izkušnja in čudovita priložnost za še dodatno razvijanje v umetnosti

Anja Pušenjak, ponedeljek, 22. april 2019 ob 10:33
Ustvarjanje z akademsko kiparko

Ustvarjanje z akademsko kiparko

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dijake ITS umetnost pred velikonočnimi prazniki obiskala akademska kiparka in slikarka Irena Brunec - Tèbi. Avtorica del, kot sta Rudolf Maister in Franc Miklošič, ki danes krasita Ljutomer.

Najprej so dijaki prisluhnili razlagi vseh kompozicij in pravilnem določanju razmerij, ki jih je potrebno tako pri kiparstvu kot pri slikarstvu upoštevati, nato pa so se počasi lotili ustvarjanja z glino. Čim bolj realistično so morali upodobiti "lik človeka". Da je bila naloga lažja so na pomoč priskočili prostovoljci za poziranje. 

Po usmeritvah ga. Brunec so najprej izoblikovali podlago, nato kocko na kateri je lik sedel, potem pa po vrsti glavo in trup, noge, roke,... Po petih šolskih urah so kipci počasi že dobivali svojo podobo.

Dijaki se z mentorico Tanjo Trajbarič Lopert strinjajo da je bilo ustvarjanje z gostjo enkratna izkušnja in čudovita priložnost za še dodatno razvijanje v umetnosti.

Foto: Tanja Trajbarič LopertKomentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje