Zaradi pokanja s karbidom prejeli plačilne naloge

Policisti so sprva opravljali opozorilne razgovore s »pokači«, nato pa ob ponovnih kršitvah izdali plačilni nalog

Prlekija-on.net, torek, 23. april 2019 ob 09:361
Pokanje s karbidom

Pokanje s karbidom

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih praznični dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 19. aprila, ob 15:03 uri je oškodovanka iz okolice Ormoža naznanila kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, saj ji je neznani storilec požagal drevo. Sprejeta je bila pisna prijava kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 16:10 uri so imeli v postopku dva tujca iz Libije in Alžirije, katera sta ilegalno prestopila državno mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito. Ob 17:50 uri so bili s strani občanke obveščeni, da je v Ormožu izgubila denarnico z osebnimi dokumenti. Najditelja naproša, da ji vrne osebne dokumente. Ob 19:05 uri so obravnavali poškodbo osebnega vozila na parkirnem prostoru pred trgovino v Ormožu.

Ob 20:12 uri so na Kajžarju obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Ob 22:08 uri so v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika oplazila parkiran osebni avtomobil.

Zaradi pokanja izdali plačilni nalog

V soboto, 20. aprila, ob 5:30 uri so bili obveščeni o poškodbi vetrobranskega stekla na osebnem avtomobilu na območju Krčevine, kjer je neznani storilec namerno poškodoval steklo. Ob 9:32 uri jih je anonimni občan iz Šardinja obvestil, da ga moti pokanje s acetilenom na območju njihove vasi. Patrulja je na kraju opravila opozorilni razgovor s »pokači«, kateri so nato s pokanjem tudi začasno prenehali.

Ob 10:45 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije - dogodek na glavni cesti v naselju Obrež. Voznica je z osebnim avtomobilom trčila v srno, katera je s kraja pobegnila. Udeleženki je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče. Ob 13:06 uri je občan Ormoža prijavil tatvino lesa iz gozda v k.o. Velika Nedelja.

Ob 15.26 uri so bili obveščeni o ponovnem pokanju s acetilenom v naselju Šardinje. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršenja določb 11. člena ZJRM-1.

Kolesarka huje poškodovana, voznik vozil pod vplivom alkohola

Ob 15:40 uri so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na lokalni cesti v naselju Šalovci, kjer sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesarka. Kolesarka si je pri padcu zlomila levo zapestje. Vozniku je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika vozila bodo podali kazensko ovadbo po 324. členu KZ-1.

Ob 22:16 uri so bili obveščeni o motenju nočnega počitka v naselju Bresnica, saj so imeli glasno glasbo in pokali z acetilenom. Patrulja je na kraju zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, kršitelju izdala plačilni nalog.

Ob 00:48 uri je patrulja v Veliki Nedelji imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je bil rezultat preizkusa 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega podan predlog za uvedbo postoka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola na Okrajno sodišče.

V nedeljo, 21. aprila, ob 14.05 uri so bili obveščeni o pokanju s karbidom v Podgorcih, kar je motilo prijavitelja. Opravljen je bil razgovor z odgovorno osebo, kateri je bilo tudi izrečeno ustno opozorilo zaradi kršitve ZJRM-1 11/1. Ob 20.39 so bili obveščeni o dogodku. V Libanji je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Občan razbijal po stanovanju in grozil s samomorom

V ponedeljek, 22. aprila, ob 16:55 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda v Ormožu, kjer je občan razbijal po stanovanju in povzročal škodo ter grozil s samomorom. Na kraju je bila tudi ekipa nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Ormož z dežurnim zdravnikom, ki je kršitelja odpeljala na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico. Zoper kršitelja sledi plačilni nalog, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 20.45 so v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Sirije, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Ker so tujci zaprosili za mednarodno zaščito, so bili po končanih postopkih prepeljani v azilni dom v Ljubljano.

Ob 21.24 so bili obveščeni o travniškem požaru v Vičancih. Požar so pogasili gasilci PGD Velika Nedelja in PGD Senešci. Opravljen je bil ogled, sledi pa poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 21.50 so ponovno v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Iraka, kateri so prav tako ilegalno vstopili v našo državo. Ker so tudi ti zaprosili za mednarodno zaščito so bili po končanih postopkih prepeljani v azilni dom Ljubljana.

Od 15. 4. do 28. 4. 2019 poteka poostren nadzor cestnega prometa - ENOSLEDNA MOTORNA VOZILA. Policisti bodo opravljali tudi redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, nepravilna uporaba mobilnega telefona, ipd...).



Več v Črna kronika