ŠD Arko Ključarovci v polfinalu proti Teksas baru Videm

ŠD Arko Ključarovci in Teksas bar Videm že v polfinalu 3. sezone Lige ENA

Prlekija-on.net, torek, 23. april 2019 ob 15:06
NK Smola - Teksas bar Videm

NK Smola - Teksas bar Videm

Prva polfinalista 3. sezone Lige ENA, ki se bosta pomerila med seboj, sta ŠD Arko Ključarovci iz Ključarovcev in Teksas bar Videm iz Sv. Jurija ob Ščavnici. Ključarovčani so do polfinala prišli brez povratne četrtfinalne tekme, saj so jo njihovi nasprotniki Elmont Bled predali, Teksas bar Videm pa je z zadetkom prednosti uspel iz tekmovanja poslati NK Smola. Druga dva polfinalista bosta znana v četrtek, 25. aprila, ko se bodo na povratnih tekmah pomerili ŠD Ribno - Meniška vas in NK Begne - KMN Krajna.

Čeprav so ŠD Arko Ključarovci nestrpno čakali povratni obračun proti ekipi Elmont Bled, pa do njega ni prišlo. Nogometaši z Bleda so smatrali, da rezultata ne morejo obrniti v svojo korist, zato so povratno tekmo predali in poslali Ključarovčane v polfinale. Prvo tekmo so Ključarovci namreč že v gosteh zmagali s 5:1.

Elmont Bled - ŠD Arko Ključarovci
Elmont Bled - ŠD Arko Ključarovci

Videm od poraza z 1:3 do zmage s 3:0

V Sv. Juriju ob Ščavnici pa je med NK Smola in Teksas bar Videm potekal srdit boj za napredovanje. Na prvi tekmi je NK Smola Videmčane ugnala s 3:1, a so ti na domačih tleh pokazali premoč in dobili tekmo s 3:0. Z razliko enega zadetka so se uvrstili v polfinale. Če bodo uspešni tudi naprej, bodo finale igrali na domačih tleh, saj je SMZ organizacijo finalne tekme podelila Športnemu društvu Videm.

Rezultata povratnih četrtfinalnih tekem s strelci:

ŠD Arko Ključarovci 3:0 (b.b.) Elmont Bled

Teksas bar Videm (1:0) 3:0 NK Smola
strelci: Darko Zorko, Žan Kocuvan, Marko Karnet

NK Begne in ŠD Ribno na povratni tekmi z lepo prednostjo

Čeprav sta se gorenjski ekipi Elmont Bled in NK Smola že poslovili od 3. sezone Lige ENA, pa nasprotno kaže ekipama NK Begne in ŠD Ribno. Na prvih četrtfinalnih tekmah sta si priigrali lepo prednost pred nasprotnikoma.

Močno motivirani NK Begne so na gostovanje h KMN Krajna prišli po eno - po zmago, kar jim je tudi uspelo. Na Tišini pri Murski Soboti so domačine ugnali z 2:6 in se z lepo prednostjo podajajo na povratno tekmo. Podobno je bilo tudi na dolenjskem koncu, kjer so prvaki 1. sezone ter podprvaki 2. sezone Lige ENA ŠD Ribno z 2:7 ugnali Meniško vas. Gorenjskima ekipama se poflinale sicer že nasmiha, vendar bosta morali premoč pokazati tudi na povratnih tekmah, ki bosta potekali v četrtek, 25. aprila.

Rezultata prvih četrtfinalnih tekem s strelci:

KMN Krajna (0:2) 2:6 NK Begne
strelci: Timotej Vogrinčič (KMN Krajna), Rok Bencik (KMN Krajna), Matic Bertoncelj 2x (NK Begne), Marko Grilc 2x (NK Begne), Jure Patljak 2x (NK Begne)

Meniška vas (1:2) 2:7 ŠD Ribno
strelci: Blaž Filipović 2x (Meniška vas), Rok Grašič 4x (ŠD Ribno), Anže Cankar 2x (ŠD Ribno), Boštjan Varl (ŠD Ribno)

Povratni četrtfinalni tekmi:

ŠD Ribno - Meniška vas, četrtek, 25. aprila, ob 18.00, Ribno pri Bledu

NK Begne - KMN Krajna, četrtek, 25. aprila, ob 18.30, Begunje na Gorenjskem

Polfinale in finale

Prvi polfinalni tekmi naj bi potekali predvidoma v četrtek, 9. maja, povratni tekmi pa predvidoma v četrtek, 16. maja. Prvi polfinalni par je že znan, najprej bo ekipa Teksas bar Videm na domačih tleh gostila ŠD Arko Ključarovci, skupni zmagovalec med NK Begne in KMN Krajna pa bo gostil skupnega zmagovalca med ŠD Ribno in Meniško vasjo.

Finale 3. sezone Lige ENA bo potekalo 31. maja, ob 20. uri, v Sv. Juriju ob Ščavnici v organizaciji Športnega društva Videm in Slovenske malonogometne zveze.



Več v Šport