Na severovzhodu sonce, na severozahodu sneg

Pogled na spletno kamero na Jeruzalemu nam razkrije, da je pri nas sončno, medtem ko ponekod na severozahodu močno sneži

Prlekija-on.net, nedelja, 28. april 2019 ob 13:09
Pogled s spletne kamere ARSO na Jeruzalemu in Rudnem polju na Pokljuki, vir: ARSO

Pogled s spletne kamere ARSO na Jeruzalemu in Rudnem polju na Pokljuki, vir: ARSO

V soboto je Slovenijo zajel dež, ponekod se je tudi precej ohladilo. V severovzhodu Slovenije je v soboto popoldan padlo nekaj dežnih kapelj, a se je hitro zjasnilo, v nedeljo imamo pretežno sončno vreme. Povsem drugače pa je na drugem koncu Slovenije, na severozahodu ponekod močno sneži.

Ponekod v višjih predelih zahodne Slovenije (nad 900 m) sneži, na zahodu Zgornjesavske doline (Rateče) se je meja sneženja spustila do dna doline. V Ratečah je trenutno le 1 °C, medtem ko se je na severovzhodu ob sončnem vremenu že ogrelo do 15 °C.

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo meja sneženja v alpskih dolinah na okoli 800 m nad morjem. Na severovzhodu, kjer so še možna sončna obdobja, bo ostalo večinoma suho. Popoldanske temperature bodo od 7 do 12, na severovzhodu do 16, v gornjesavski dolini okoli 2 °C.

V ponedeljek bo oblačno, predvsem v južni polovici Slovenije bodo občasne padavine. Pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 7, ob morju in na severovzhodu do okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj.

Pogled na spletno kamero na Jeruzalemu nam razkrije, da je pri nas sončno, medtem ko ponekod na severozahodu močno sneži.



Več v Narava