Na meji z BIH ujeli Ljutomerčana z avtomatskima puškama

Prlekija-on.net, petek, 12. november 2010 ob 14:0210
V začetku novembra 2010 so varnostni organi Bosne in Hercegovine obvestili slovenske varnostne organe, da so pri mejni kontroli na mejnem prehodu Gradina pri 39-letnem in 42-letnem slovenskem državljanu (oba iz območja UE Ljutomer), odkrili dve vojaški avtomatski puški in naboje.

Starejšega osumljenca so po postopku izpustili na prostost, zoper mlajšega pa je odrejen pripor.

Ker je obstajal utemeljen sum, da  osumljena slovenska državljana posedujeta še več orožja, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota pridobili odredbo sodišča in na domovih obeh osumljencev opravili hišno preiskavo.

Pri hišni preiskavi na domu 39-letnega osumljenca so našli in zasegli:
  • Pištola, kalibra 9 mm, neznanega proizvajalca (na pištoli so uničeni identifikacijski podatki – številke) in 199 pripadajočih nabojev za najdeno pištolo,
  • Starejša puška, neznanega kalibra in znamke, brez sprožilnega mehanizma,
  • Vojaška torbica z nabojniki brez nabojev.
Pri hišni preiskavi na domu drugega osumljenca so policisti našli in zasegli nabojnik in hladno orožje (teleskopsko palico).

Zoper 39-letnega osumljenca so kriminalisti zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem po 307. členu KZ-1 podali kazensko ovadbo, zoper 42-letnika pa so podali predlog prekrškovnemu organu.


Več v Črna kronika