V Trnovski vasi blagoslovili kolesa

V cerkvi Sv. Bolfenka v Trnovski vasi so že tretje leto zapored blagoslovili kolesa

Aleksandra Papež, torek, 30. april 2019 ob 10:10
Blagoslov koles v Trnovski vasi

Blagoslov koles v Trnovski vasi

»Bela oziroma druga velikonočna nedelja je eden izmed pomembnejših dni v letu. Za Kolesarsko društvo Selce je ta dan že tretje leto zapored rezerviran za blagoslov koles, kolesarjev in kolesark v cerkvi Sv. Bolfenka v Trnovski vasi,« je povedal predsednik KD Selce, Boštjan Čelan.

Čeprav je bil letošnji blagoslov, zaradi napovedanega slabega vremena nekoliko okrnjen, pa se je kljub temu nabralo lepo število koles, kolesarjev in kolesark, največ seveda članov prej omenjenega društva. Domači duhovnik Franc Mlakar je kolesarje prijazno sprejel in po maši, ki se je kolesarji udeležijo v prvih vrstah, slovesno blagoslovil kolesa in njihove uporabnike. Kolesarji so se po maši podali na skupno kolesarjenje v dolžini 24 km in tako izkoristili sončne žarke v polni meri.

Sicer pa so člani Kolesarskega društva Selce zares zelo aktivni tudi sicer, kolesarsko sezono so odprli že februarja, nekateri celo prej, več članov se udeležuje tekmovanj na Slovenskem in v tujini, skupaj pa si člani pripravijo več kolesarskih izletov primernih za vse stopnje kondicijske pripravljenosti. V zimskih mesecih organizirajo skupno rekreacijo v svojih prostorih na več fitnes napravah. V času prvomajskih praznikov pa se odpravljajo na večdnevno kolesarjenje na Hrvaško, v Pirovac, kjer bodo vodeno obračali pedala svojih koles.

»Ob vsakem dogodku pa moram izreči zahvalo našim sponzorjem, donatorjem in partnerjem. Več o nas pa lahko preberete na spletni strani kdselce.si in se nam seveda pridružite na kolesu,« je poudaril Čelan.

Foto: Boštjan Čelan



Več v Kultura in izobraževanje