Natalija Muhič do srebrne medalje

Srbija gostila Balkansko prvenstvo

Prlekija-on.net, četrtek, 2. maj 2019 ob 10:35
Natalija Muhič v Čačku

Natalija Muhič v Čačku

Tik ob izteku letošnjega aprila je v srbskem Čačku potekalo 21. Balkansko prvenstvo v karateju za člane in veterane. Pod vodstvom dveh reprezentančnih trenerjev Vilija Klanjščka in Matije Matijevića, so slovenske barve na tridnevnem tekmovanju zastopali: Nia Ganzitti, Nastja Galič, Bor in Jan Hartl, Nejc Sterniša, Mihael Rukše, Natalija Muhič, Ajla Kurbegović, Nika Šenica, Kiti Smiljan, Tjaž Oblak in Stefan Joksimović.

Prvi dan prvenstva so v katah nastopali: Nia Ganzitti, Nastja Galič, Bor in Jan Hartl, Nejc Sterniša v članski konkurenci ter Natalija Muhič in Mihael Rukše med veterani. V članski konkurenci borb so nastopili Nika Šenica (do 61kg), Kiti Smiljan (do 68kg), Tjaž Oblak (do 75kg) in Stefan Joksimović (nad 84kg). V članski konkurenci je največ uspeha zabeležila Nastja Galič s končnim petim mestom. V tretji krog se je uvrstil Jan (7.mesto). Bor (9.mesto) in Nejc (13 .mesto) sta se uvrstila v drugo kolo. Nia Ganzitti je končala nastope v prvem krogu (11. mesto). Tekmovalci v borbah tokrat niso imeli svojega dne, saj so bili poraženi v uvodnih nastopih.

Najbolje sta se od slovenskih predstavnikov odrezala tekmovalca v veteranski kategoriji. Natalija Muhič (KK Radgona) je v kategoriji nad 35 let osvojila srebrno medaljo, saj je morala priznati poraz le proti Turkinji Azru Koc, medtem ko je Mihael Rukše v kategoriji nad 45 let osvojil bronasto medaljo. Zadnji dan prvenstva so na tatamije stopile še Ajla Kurbegović ter ženska ekipa v borbah v sestavi Kiti Smiljan, Nika Šenica in Ajla Kurbegović. Ajla je v kategoriji članic do 50 kg osvojila bronasto medaljo. Prav tako tretje so bila dekleta v ekipni konkurenci. Tako je Slovenija letošnje Balkansko prvenstvo za člane in veterane končala z eno srebrno in tremi bronastimi medaljami.

Foto: Karate zveza Slovenije



Več v Šport