20-letna voznica trčila v motorista, ki se je pri tem s sopotnico huje poškodoval

Ko je pripeljala iz levega nepreglednega ovinka, z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču, glede na dovoljeno smer vožnje, temveč je zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče

Prlekija-on.net, četrtek, 2. maj 2019 ob 14:56
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V sredo, 1. maja, ob 17.35 uri se je v naselju Kamnica, pripetila prometna nesreča III. kategorije. V nesreči so bili udeleženi 20-letna voznica osebnega avtomobila doma iz Maribora, ter 66-letni voznik motornega kolesa in 61-letna sopotnica na motornem kolesu, oba doma iz okolice Maribora.

Voznica osebnega avtomobila je peljala po lokalni cesti iz smeri Kamniškega Brega v smeri Vrbanske ceste, v naselju Kamnica.

Ko je pripeljala iz levega nepreglednega ovinka, z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču, glede na dovoljeno smer vožnje, temveč je zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri iz smeri Vrbanske ceste pripeljal voznik motornega kolesa. Voznica osebnega avtomobila je trčila v motorno kolo, katero je skupaj z voznikom in sopotnico padlo na travnato površino. Pri tem sta se voznik in sopotnica motornega kolesa hudo telesno poškodovala in sta bila odpeljana na zdravljenje v UKC Maribor.

Materialna škoda na vozilih znaša po nestrokovni oceni cca. 8 tisoč evrov.



Več v Črna kronika