S kolesom od Opatije do Dubrovnika

Janko Vargazon iz Krapja, Rado Nemec iz Banovcev in Iztok Kapun iz Ljutomera se bodo podali na petdnevno in 599 km dolgo pot od Opatije do Dubrovnika

Prlekija-on.net, petek, 3. maj 2019 ob 16:593
Janko, Rado in Iztok

Janko, Rado in Iztok

Da smo Prleki res kleni in neustrašni ljudje, bodo prihodnji teden skušali dokazati tudi trije prleški kolesarji in sicer Janko Vargazon iz Krapja, Rado Nemec iz Banovcev in Iztok Kapun iz Ljutomera.

Omenjeni trije bodo 8. maja v sklopu potovanja »S specialko od Opatije do Dubrovnika« namreč zajahali svoja cestna kolesa (specialke) in v družbi še 15 drugih kolesarjev iz ostalih delov Slovenije v 5 dneh skušali prekolesariti 599 km dolgo pot od Opatije do Dubrovnika. Pot bo potekala vzdolž obale Jadranskega morja, pri čemer bodo morali premagati tudi 5860 metrov višinske razlike.

Kot je omenjeno, je trasa razdeljena v 5 etap in sicer v naslednjem vrstnem redu:
1. etapa OPATIJA - REKA - SENJ - KARLOBAG (149 km in 1580 višinskih metrov)
2. etapa KARLOBAG - BENKOVAC - VODICE - ŠIBENIK (147 km in 1190 višinskih metrov)
3. etapa ŠIBENIK - TROGIR - SPLIT - OMIŠ - MAKARSKA (143 km in 1220 višinskih metrov)
4. etapa MAKARSKA - ŽIVOGOŠĆE - GRADAC - PLOČE - NEUM (88km in 860 višinskih mettrov)
5. etapa NEUM - DUBROVNIK (75km in 700 višinskih metrov)

Potovanje sicer organizira ena izmed turističnih agencij, zato je poskrbljeno za prevoz do Opatije, nočitev, vsakodnevni zajtrk in povratek iz Dubrovnika, vse ostalo pa je prepuščeno udeležencem, torej tudi morebitna odprava okvar in poškodb na kolesih in opremi. Kolesarji se bodo sicer razdelili v 3 podskupine, ki bodo kolesarile v skladu s cestnoprometnimi predpisi, hitrost potovanja pa bo prilagojena najšibkejšim oz. najpočasnejšim v skupini.

Ni dvoma, da so Janko, Rado in Iztok izvrstno pripravljeni za prihajajočo avanturo, saj že vse od zgodnjih spomladanskih dni pridno nabirajo kilometre po celotni Štajerski in Prekmurju, kar v obilici vetrovnih dni to pomlad sicer ni ravno mačji kašelj, včasih pa zavrtijo pedale tudi na madžarsko in avstrijsko stran.

Naj jim noge vso pot dobro služijo in ni dvoma, da bodo še enkrat več dokazali, da so iz pravega testa!



Več v Šport