Prekmurci slavili na Dunaju in se uvrstili na finalni turnir

Ulični košarkarji ekipe 3x3 Pomurje24 so v mednarodno močni konkurenci na turnirju na Dunaju prišli do prve trofeje v novi sezoni

Prlekija-on.net, nedelja, 5. maj 2019 ob 18:40
Ekipa 3x3 Pomurje24 na Dunaju

Ekipa 3x3 Pomurje24 na Dunaju

Ulični košarkarji ekipe 3x3 Pomurje24 so konec tedna dosegli izjemen uspeh. V mednarodno močni konkurenci na turnirju na Dunaju, kjer je nastopilo 28 ekip z več kot 110 košarkarji, so namreč prišli do prve trofeje v novi sezoni. Prekmurska ekipa je po borbeni igri v finalu premagala domačo ekipo Flexacution in tako osvojila DunkShop Streetballtour. Z osvojitvijo prvega mesta na Dunaju so si Prekmurci, ki so nastopiliu v postavi: Niko Bačvič, Mitja Gomboc, Aljoša Mlekuž in Grega Farkaš, zagotovili nastop na finalnem turnirju najboljših ekip, ki bo konec junija v mestecu Gmunden ob jezeru Traun na Gornji Avstriji. Ne le, da so osvojili ekipno prvo mesto, temveč je ekipa 3x3 Pomurje24 v svojih vrstah imela tudi najkoristnejšega igralca (MVP) finala tudirija na Dunaju, in sicer je to postal Mitja Gomboc, ki si je s svojo igro in odnosom prislužil tudi veliko spoštovanje med tamkajšnjimi navijači.

Sicer pa ekipa 3x3 Pomurje24, poleg po Sloveniji in Avstriji, skozi celo sezono, uspešno nastopa tudi na turnirjih na Madžarskem, Slovaškem, Hrvaškem, v Nemčiji in še kje.