Čez Ščavnico v Ljutomeru se bo zgradil nov most

Dela se bodo izvajala pod polovično zaporo in bodo trajala predvidoma 210 dni

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. maj 2019 ob 19:001
Most čez Ščavnico v Ljutomeru bodo rekonstruirali

Most čez Ščavnico v Ljutomeru bodo rekonstruirali

V sredini aprila so pri mostu čez Ščavnico pri Domu kulture v Ljutomeru, postavili tablo s podatki o rekonstrukciji mostu. Ob tem smo se na Občino Ljutomer obrnili z vprašanji, kdaj se namerava pričeti z deli pri rekonstrukciji, kako dolgo bodo dela trajala ter kakšen bo pri tem prometni režim.

Iz Občine so nam odgovorili, da je "most čez reko Ščavnico v Ljutomeru sestavni del regionalne ceste R1-230/1309. Upravljalec mostu je Direkcija Republika Slovenije za infrastrukturo, ki v celoti financira izgradnjo novega mostu. Občina Ljutomer finančno v tem projektu ne bo udeležena".

Glede poteka del so nam odgovorili, da so s strani investitorja dobili informacije, da se bodo dela izvajala pod polovično zaporo in bodo trajala predvidoma 210 dni. "Investitorja smo zaprosili tudi za podrobnejši terminski plan, katerega pa še nismo prejeli," so še zapisali, glede stroškov obnove pa so nam pojasnili, da Občina Ljutomer ni investitor in zato ne razpolaga s podatki glede stroškov omenjene investicije.

Kdaj točno se bodo torej dela pričela, še zaenkrat ni znano, naj bi pa bila končana do konca leta.

Občina ob tem opozarja, da bo v času del prihajalo do zastojev, zato vse udeležence v prometu pozivajo k strpnosti. Prav tako pa naprošajo, da v času del, če imate to možnost, izberete druge vpadnice v mesto Ljutomer in s tem omogočite boljšo pretočnost prometa.



Več v Gospodarstvo