Med najstarejšim in najmlajšim udeležencem 82 let razlike

Pestro je bilo na 7. medgeneracijskem srečanju na Janževem Vrhu

Prlekija-on.net, torek, 7. maj 2019 ob 11:28
Medgeneracijsko srečanje na Janževem Vrhu

Medgeneracijsko srečanje na Janževem Vrhu

Kljub nekoliko turobnem in občasno deževnem vremenu so Krajevna organizacija RK Janžev Vrh (predsednica: Rija Albert), PGD Janžev Vrh (Anton Belna) in DU Grozdek Janžev Vrh (Jožef Vaupotič) uspešno organizirali 7. medgeneracijsko zdravstveno-športno-družabno srečanje krajanov Janževega in Melanjskega Vrha ter Žrnova, in tudi drugih občanov iz občin Radenci in Gornja Radgona. Skozi večurno druženje, ki se je začelo že ob 8. uri zjutraj, z različnimi aktivnostmi, se je prireditve udeležilo več kot 70 oseb različne starosti, s tem da je najmlajši udeleženec bil star osem, najstarejši pa kar 91 let. Predstavniki Zdravstvenega doma Gornja Radgona, na čelu z Lidijo Žinkovič, dr. med., Območnega združenja RK Gornja Radgona, z Davorko Makovec, ter Policijske uprave Murska Sobota in PP Gornja Radgona, z inšpektorjem, dr. Srečkom Šteinerjem na čelu, so izvajali različne preventivne aktivnosti. Med drugim so kakšnim štiridesetim zainteresiranim merili krvni tlak, sladkor in skupni holesterol. Ker so slednji morali priti na tešče so bili deležni tudi zdravega zajtrka sestavljenega iz polnozrnatega kruha, obloženega z različno zelenjavo, doma pripravljenimi namazi, čaj, kavo, jabolka in mandarina.

Udeleženci 7. medgeneracijskega zdravstveno-športnega srečanja so bili deležni tudi predavanja in praktičnega prikaza temeljnega postopka oživljanja z uporabo AED (defibrilatorja), mladi gasilci prostovoljci PGD Janžev Vrh pa so prikazali gašenje požara z gasilnim aparatom na prah. Dr. Srečko Šteiner s PU Murska Sobota je s pomočjo posebnih očal praktično prikazal delovanje alkohola in drog na človeka, če vozi avtomobil pod vplivom opojnih snovi. V gasilski dvorani so pripravili različne športne in družabne igre ter druge aktivnosti, prilagojene vsem starostnim skupinam, kot so: namizni tenis, ribarjenje, človek ne jezi se, šah, kartanje, štiri v vrsto, balinčkanje; najmlajši pa so tudi risali...V popoldanskem času pa je potekalo še prijetno druženje ob jedači in pijači.

Seveda so se gasilci PGD Janžev Vrh udeležili tudi Florjanove sv. maše, omeniti pa tudi kaže, da izjemno dejavni gasilci, s prostovoljnim delom urejajo pri svojem gasilskem domu nadstrešek, ki jim bo dobrodošel ob različnih priložnostih.



Več v Kultura in izobraževanje