Državljana Madžarske in državljan Velike Britanije čez mejo pripeljala trinajst tujih državljanov

Vsem trem je bila odvzeta prostost in bodo danes s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku

Prlekija-on.net, petek, 10. maj 2019 ob 16:55

Poročali smo že, da so policisti na Razkrižju zaustavili kombi s trinajstimi državljani Irana in Afganistana. Iz PU Murska Sobota so sporočili več podrobnosti. Policisti PP postaje Ljutomer so v četrtek, 9.maja, v jutranjih urah v neposredni bližini državne meje v naselju Razkrižje zaustavili osebni avtomobil angleških registrskih številk, katerega je vozil 39-letni državljan Velike Britanije. Kot sopotnica v vozilu je bila 40-letna državljanka Madžarske. Naposredno za omenjenim vozilom so policisti ustavili tudi kombinirano vozilo madžarskih registrskih številk, katerega je vozil 73-letni državljan Madžarske. Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da se v kombiniranem vozilu nahaja še 12 državljanov Iraka (med njimi 4 otroci) in en državljan Afganistana, kateri niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito - azil.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1 je bilo ugotovljeno, da sta državljan Velike Britanije in državljanka Madžarske kot organizatorja in predhodnica sodelovala pri izvrševanju opisanega kaznivega dejanja.

Vsem trem je bila odvzeta prostost in bodo danes s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku.Več v Črna kronika