Evropski teden mladih v Ljutomeru

Različne aktivnosti na temo Demokracija in jaz-vsi mladi naj so aktivno vključeni v Ljutomeru

Prlekija-on.net, petek, 17. maj 2019 ob 08:07
Evropski teden mladih v Ljutomeru

Evropski teden mladih v Ljutomeru

Mladinski svet Ljutomer z mladinskimi delavci in mladimi je v okviru ETM-Evropskega tedna mladih, ki je potekal v začetku meseca maja izvajal različne aktivnosti na temo Demokracija in jaz-vsi mladi naj so aktivno vključeni. Pred pričetkom projekta so se mladi potrudili na promociji projekta, v okviru katere so med drugim posneli intervju na lokalnem radiu, kjer sta mladinski delavki promovirali in oglaševali organizacijo ter prihajajoči teden. Letošnja tema Evropskega tedna Mladih je bila Demokracija in jaz. Pripravili so raznovrstne aktivnosti, ki so jih izvajali tekom tedna. V torek 7.5.2019 so odprli Evropski teden mladih z ustvarjalno delavnico, ki je potekala v Ljutomeru. Zbralo se jih je lepo število »kreativnih ustvarjalcev«. Ustvarjali so najrazličnejše plakate, z različnimi povabili in slogani letošnje kampanije. Iz recikliranega papirja so izdelovali evropske zastavice.

V sredo so na sedežu Mladinskega sveta Ljutomer na Spodnjem Kamenščaku izpeljali delavnico pridobivanja novih pobud z mladimi, na kateri so se pogovarjali o prihajajočih volitvah, Evropi in motivaciji mladih. Naslednji dan so se mladinske delavke in prostovoljec odpravili na Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer. Po kratki predstavitvi Evropskega tedna mladih so izpeljali delavnico o vzpodbujanju kreativnosti, kjer so lahko izrazili različna mnenja o prihodnosti mladih v občini Ljutomer.

V petek so izpeljali delavnico na sedežu MSL, kjer so nadaljevali z ustvarjalno delavnico in se pripravili na inovativno povabilo mladih. Na delavnici so izdelali več različnih plakatov, ki so jih kasneje tudi razobesili po mestu Ljutomer, izdelovali so tudi evropske zastavice s slogani za volitve ter porisali in popisali nekaj balonov. Po delavnici so izdelke osebno razdelili drugim mladim in jih vzpodbudili in nagovorili, da participirajo in se udeležijo EVROPSKIH VOLITEV ter podajo svoj glas.



Več v Kultura in izobraževanje