Priklopno vozilo trčilo v dva otroka, en je huje poškodovan

Priklopno vozilo je na hodniku za pešce trčilo v dva pešca - otroka. V drugi prometni nesreči pa se je huje poškodoval 17-letni motorist.

Prlekija-on.net, petek, 17. maj 2019 ob 09:53
Oba otroka so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj

Oba otroka so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj

Poročali smo že o nesreči, ki se je zgodila v četrtek, kjer je prišlo do poškodbe otrok. Iz PU Maribor so sporočili, da je okoli 11.15 52-letni moški vozil osebni avtomobil, ki mu je bil pripet lahki priklopnik, po lokalni cesti v naselju Velika Nedelja, iz smeri Drakšla proti Mihovcem pri Veliki Nedelji. Ko je pripeljal v bližino OŠ Velika Nedelja, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, se mu je, zaradi neizpravnosti delov povezave med vlečnim in priklopnim vozilom, odpelo priklopno vozilo. To je nekontrolirano zapeljalo v desno na hodnik za pešce, po katerem so takrat prihajali učenci 3. razreda osnovne šole. Priklopno vozilo je na hodniku za pešce trčilo v dva pešca - otroka.

Oba otroka so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. En od njiju je utrpel hude, drugi lažje telesne poškodbe. Policisti bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Hudo poškodovan 17-letni motorist

V četrtek, okoli 17.25, se je 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki mu je bil pripeto priklopno vozilo, z dvorišča stanovanjske hiše v Podovi, vključeval na regionalno cesto. Med zavijanjem na levo, proti Račam, je izsilil prednost 17-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je prihajal z njegove leve strani. Motorist je trčenje sicer skušal preprečiti tako, da se je umikal v svojo levo, vendar je izgubil oblast nad vozilom, padel na levi bok in nato trčilo v podvozje priklopnega vozila.

Motorista so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno da je v prometni nesreči zadobil hude telesne poškodbe.

Voznika osebnega avtomobila bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Izdali so mu tudi plačilni nalog, ker je vozilu, ki ga je vozil potekla registracija.

Podali pa bodo tudi obdolžilni predlog zoper motorista, ker je vozil neregistrirano motorno kolo. Zato so mu policisti z vozila odvzeli tudi registrsko tablico.



Več v Črna kronika