»Iskrenje srca« na Cvenu

Na Cvenu je Janja Magdič predstavila svojo prvo pesniško z naslovom Iskrenje srca

Prlekija-on.net, sreda, 22. maj 2019 ob 15:25
»Iskrenje srca« na Cvenu

»Iskrenje srca« na Cvenu

Kulturno društvo Cven je v soboto, 11. maja 2019, gostilo Janjo Magdič (rojena Kardinar na Zgornjem Krapju), ki je v bogatem kulturnem programu predstavila svoj pesniški prvenec z naslovom Iskrenje srca.

Janja Magdič, ki je sicer vodja območne izpostave JSKD OE Lendava, je tudi dobitnica priznanja Občine Lendava na področju kulture in ohranjanja kulturne dediščine, predvsem folklornega izročila.

V Zadružnem domu na Cvenu je predstavila pesmi iz petih sklopov: Moj dom, Spomini na mladost, Narava-prijazna znanka, Razmišljanja ter Rada jih imam. V pogovoru z Olgo Pavšič je razkrila svoje spomine na brezskrbno mladost na Krapju, mladostno vedrino, vtise iz narave ter številna razmišljanja o življenju. V zadnjem sklopu se je posvetila bolj osebnim temam.

V kulturnem programu so nastopili vaščani Zgornjega Krapja (Jan Fekonja na harmoniki ter Maja in Monika Jakhel na trobenti), cimbalist Andi Sobočan, Mešani pevski zbor Cven-Pristava ter recitatorji KD Cven.

»Ko srce iskri, se ljubezen in pesem rodi,« je zapisala Janja v svoji pesmi.

Slavica BožičKomentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Predstavitev pesniške zbirke Če imaš domišljijo

Predstavitev prve zbirke pesmi Ljudmile Milice Zmazek

nedelja, 22. september 2019 ob 18:12
Slovenec Zdravko in Avstrijec Gerhard razstavljata v hotelu Kaiser von Österreich

»Carski praženec« gasilcem navrgel 550 evrov

nedelja, 22. september 2019 ob 11:25