Zaradi neprilagojene hitrosti in krepko pijan trčil v drog ulične razsvetljave

Rezultat alkotesta je pokazal kar 1.36 mg/l, odvzeto mu je bilo tudi vozniško dovoljenje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. maj 2019 ob 15:02
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 24. maja, ob 7:50 uri so obravnavali kršitev javnega reda in miru, do katerega je prišlo 23.5.2019 v naselju Vinski vrh. Sprla sta se soseda. Zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.

Ob 23:13 uri so v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila.

V soboto, 25. maja, ob 7:16 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije - dogodek, izven naselja Mihovci pri Veliki Nedelji. Voznik OA je trčil v srno, katera pa je s kraja zbežala. Ob 12:31 uri so bili obveščeni o poškodbi udeleženca na javni prireditvi v Ormožu. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se oseba ni telesno poškodovala, ampak je padla po tleh zaradi omotičnosti oz. predolge izpostavljenosti soncu.

Ob 12:36 uri jih je oškodovanec iz Velikega Brebrovnika obvestil, da mu je neznani storilec požagal večji oreh. Evidentirano je bilo KD Poškodovanje tuje stvari. Ob 13:24 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda v naselju Preclava. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 19:32 uri so posredovali v Vinskem vrhu, saj so jih klicali iz Zdravstvenega doma Ormož, da se je ob klicu k njim slišalo kričanje, nato pa je bil klic prekinjen. Ugotovili so, da ni šlo za kršitev javnega reda in miru. Ob 21:46 uri so bili obveščeni o prometni nesreči v Senešcih. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drog ulične razsvetljave. Pri tem se je lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Ptuj. Voznik je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat alkotesta pokazal kar 1.36 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in bo poslano skupaj z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče.

Ob 22:54 uri je na PP prišel občan prijavit kršitev javnega reda in miru, do katere je prišlo ob 19.55 v Mali vasi pri Ormožu. Po zbranih podatkih sledi ukrep.

V nedeljo, 26. maja, ob 01:20 uri so bili obveščeni o dogodku v Koračicah. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Ob 06:07 uri so vozniku osebnega avtomobila v Mihovcih pri Veliki Nedelji odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje bo poslano skupaj z obdolžilnim predlogom na sodišče.

Ob 11:05 uri se je na PP oglasil udeleženec nočne javne prireditve v Ormožu, kateri je izgubil denarnico z vsebino. Ob 13:45 uri je poštena najditeljica iz Ormoža, na PP prinesla najdeno črno usnjeno denarnico z vsebino in denarjem. Izpolnjen je bil Zapisnik o najdeni stvari in obveščena sorodnica lastnika.

Ob 14:05 uri se je na PP oglasila udeleženka nočne javne prireditve v Ormožu, katera je izgubila denarnico z vsebino. Ob 21:11 uri so bili na kraju prijave poškodovanja osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v mestu Ormož, na kraju je po opravljenih razgovorih bilo ugotovljeno, da do poškodovanja vozila ni prišlo tega dne na omenjenem kraju. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 23:40 uro so opravili intervencijo v naselju Središče ob Dravi, na kraju je bilo ugotovljeno, da je med partnerjema prišlo do spora ter do nasilja partnerja nad partnerico, zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil na kraju kršitelju izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika