8 žensk + 1 mož = Simfonija

Skupina je bila ustanovljena leta 2011 in z manjšimi spremembami v ansamblu tako aktivno deluje že deveto leto v okviru Kulturnega društva Trnovska vas

Aleksandra Papež, torek, 28. maj 2019 ob 17:37
Vokalna skupina Simfonija

Vokalna skupina Simfonija

Vokalno skupino Simfonija sestavlja 8 predstavnic nežnejšega spola in 1 mož (umetniški vodja) iz Trnovske vasi, ki v šali pove, da je obilno deževje gotovo posledica intenzivnega klepetanja pevk med vajami.

Simfonija, glede na izvor besede iz grščine, pomeni prijetno harmonijo, kasneje pa je postala izraz za večstavčno skladbo in takšne Simfonijice so - v prvi vrsti jih odlikujejo glasovi, na odru k temu dodajo še svoj stas in prepričajo z raznoliki talenti, ki so jih poleg petja dobile v dar.

Skupina je bila ustanovljena leta 2011 in z manjšimi spremembami v ansamblu tako aktivno deluje že deveto leto v okviru Kulturnega društva Trnovska vas. Valentina Muršec, Jasmina Štebih, Aleksandra Papež, Albina Borovič, Alenka Murko, Dušanka Škamlec, Mira Arnuga, Lidija Krajnc so domačinke, ki sestavljajo Simfonijo, katero skrbno in vztrajno uravnava umetniški vodja, prav tako domačin in predsednik kulturnega društva, Janko Krajnc.

Od ljudskih, do umetnih pesmi, slovenskih zimzelenih in znanih angleških se razteza njihov repertoar. Umetniški vodja se poslužuje predvsem lastnih priredb in pevke največkrat na odru s klavirjem pospremi kar sam. S petjem obogatijo dogodke v domači občini in drugod, praznovanja in osebne posebne priložnosti. Na dobrodelnem koncertu so pred kratkim navdušile s priredbo pesmi You raise me up (Josh Groban).

Simfonijice, kakor jih ljubkovalno imenuje Janko, pravijo, da imajo dovolj kislega vremena, zatorej bodo s pesmijo priklicale sonce na že tradicionalnem koncertu Pesem pomladi, v nedeljo, 2. junija, ob 17. uri, v Večnamenski dvorani v Trnovski vasi. Ker so pevke zelo družabne in imajo tako veliko glasbenih prijateljev, so na svoj oder povabile KOKO's kvartet, Vokalno skupino UPS, domači mladi pevki Julijo Nedelko in Elo Štumberger ter Miho Balažiča - bivšega člana znane skupine Magnet. Z violino jih bo pospremila domačinka Ana Vurcer, članica znane zasedbe Učiteljice, katera je z veseljem prilagodila svoj pester urnik sovaščankam, v družbi katerih bo stopila na domači oder.

Foto: arhiv skupine



Več v Kultura in izobraževanje