Reke bodo ponoči začele močneje naraščati, lahko pride do razlivanja

V nočnem času in jutri zjutraj, ter dopoldne bodo lahko reke Pesnica, Ščavnica, Ledava in Dravinja s pretoki poplavljale

Prlekija-on.net, sreda, 29. maj 2019 ob 15:43
Reke lahko poplavljajo

Reke lahko poplavljajo

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bodo v sredo popoldan in v četrtek še poplavljale nekatere reke. V četrtek bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Drugod bo oblačno, občasno bo še deževalo. Do večera bo dež povsod ponehal. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 12 do 16 °C.

Zaradi obilnega deževja bodo vodotoki v osrednji in jugovzhodni Sloveniji močneje narasli. V petek in soboto bo deloma sončno in topleje. Verjetnost popoldanskih ploh bo majhna. Ponekod bo pihal severovzhodni veter.

"V prihodnjih urah, zvečer in ponoči bo najmočneje deževalo na severovzhodu Slovenije (Štajerska, Prekmurje). Reke, ki imajo že sedaj velike pretoke bodo začele ponovno močneje naraščati. V nočnem času in jutri zjutraj, ter dopoldne bodo lahko reke Pesnica, Ščavnica, Ledava in Dravinja s pretoki poplavljale. Narasli bosta tudi reka Mura in Drava. Zlasti reka Mura se bo lokalno razlivala znotraj nasipov. Svetujemo previdnost tudi ob drugih manjših vodotokih širom severovzhodne Slovenije.

Razlivajo se tudi nekatere druge reke po Sloveniji, vendar se glavnina padavin postavlja nad severovzhodno Slovenijo. Največ težav, v drugih delih Slovenije, je pričakovati ob reki Krki.

Deževje bo proti jutru začelo slabeti. Jutri bodo padavine postopno ponehale, najkasneje na vzhodu Slovenije," pa pišejo pri Neurje.si

V prihodnjih urah, zvečer in ponoči bo najmočneje deževalo na severovzhodu Slovenije (Štajerska, Prekmurje). Reke, ki...

Objavil/a Neurje.Si dne Sreda, 29. maj 2019


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Narava

Luna skozi oblake vidna kot obraz

Na večernem nebu se je prikazal obraz

petek, 11. oktober 2019 ob 20:18
Podrto drevo v Ljutomeru

Gasilci odstranjevali drevesa

petek, 11. oktober 2019 ob 19:13
Jožica in Bojan sta upravičeno ponosna na svojo jedilno bučo, foto: Ludvik Kramberger

Jožici in Bojanu je zrasla jedilna buča velikanka

torek, 8. oktober 2019 ob 08:27