Pri Sv. Juriju ob Ščavnici svečano predali namenu sodobno, novo nogometno igrišče

Prve podaje na novem igrišču so odigrali mladi perspektivni nogometaš Niko Zamuda, ravnatelj OŠ Marko Kraner in župan Anton Slana

Branko Košti, nedelja, 2. junij 2019 ob 10:18
Uradna predaja nogometnega igrišča Sv. Jurij ob Ščavnici

Uradna predaja nogometnega igrišča Sv. Jurij ob Ščavnici

Že pred finalno tekmo 3. sezone 1. slovenske malonogometne lige med ekipama ŠD Arko Ključarovci in ŠD Ribno, je pri Sv. Juriju ob Ščavnici potekalo bogato nogometno dogajanje. Odigrani sta bili namreč revijalni nogometni tekmi med učenci in učitelji OŠ Sv. Jurij, ki se je končala z zmago učiteljev 3:5, veterani NK Videm in NK Domino pa so se razšli z rezultatom 3:3. Sledila je uradna otvoritev v celoti prenovljenega travnatega igrišča za mali nogomet, opremljenega tudi z namakalnim sistemom in razsvetljavo.

Za uvod v slovesnost je zaigrala Pihalna godba Sv. Jurij, kateri so se v nadaljevanju pridružile mlade članice Twirling kluba Sv. Jurij pod vodstvo Katarine Vrzel. Sledil je nagovor predsdnika ŠD Videm Vikija Repa, kateri je izrazil veliko zadovoljstvo nad novo pridobitvijo za športnike, učence osnovne šole in tudi vseh občanov. Zahvalo je namenil nekdanjemu županu Miroslavu Petroviču, občinskemu svetu in občinski upravi, ki so v preteklem mandatu vložili veliko truda za zagotovitev finančnih sredstev in pri sami gradnji igrišča.

Župan Anton Slana je besede pohvale namenil prejšnjemu županu in članom OS, da so uspešno izvedli investicijo v športno infrastrukturo, vredno nekaj čez 77 tisoč evrov, katera je bila v znesku nekaj čez 21 tisoč evrov sofinancirana s strani Fundacije za šport, preostanek pa zagotovljen v občinskem proračunu. Nekaj sredstev je za finalizacijo objekta zagotovila tudi sedanja občinska sestava.

Prve podaje na uradno odprtem nogometnem igrišču so odigrali mladi perspektivni nogometaš NK Mure in Meterorplasta Niko Zamuda, ravnatelj OŠ Sv. Jurij Marko Kraner in župan Anton Slana.

ŠD Arko Ključarovci postali državni malonogometni prvaki

Pred finalno tekmo je župan obdaril nogometaše in vodstvo KMN Teksas bar Videm, kateri so tudi v letošnji sezoni, kot že vrsto let, odigrali vidno vlogo v tej malonogometni ligi, saj so klonili šele po dveh polfinalnih tekmah proti ekipi ŠD Arko Ključarovci. Šopek pa je župan poklonil še trenerki Twirling kluba Sv. Jurij Katarini Vrzel.



Več v Šport