Osumljenca z vratolomno vožnjo in predrtima pnevmatikama bežala preko meje

Voznik znakov policistov ni upošteval, ampak je z nezmanjšano hitrostjo (okrog 140 km/h) nadaljeval vožnjo v smeri Gornje Radgone, kjer je zapeljal čez otok krožišča in si predrl prednji pnevmatiki

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. junij 2019 ob 13:06
Policija

Policija

Patrulja PP Gornja Radgona je v nedeljo, ob 23.45 v naselju Radenci zaustavljala voznika osebnega avtomobila, znamke Mazda, ki je sprva zmanjšal hitrost z namenom zaustavitve, nato pa nenadoma pospešil hitrost in odpeljal naprej v smeri Gornje Radgone.

Policijska patrulja se je zapeljala za vozilom in ga pričela zaustavljati z modrimi lučmi in zvočnim signalom. Voznik znakov policistov ni upošteval, ampak je z nezmanjšano hitrostjo (okrog 140 km/h) nadaljeval vožnjo v smeri Gornje Radgone, kjer je zapeljal čez otok krožišča in si predrl prednji pnevmatiki. Vožnjo je kljub temu nadaljeval proti Republiki Avstriji in prestopil državno mejo. Policista sta nadaljevala z čezmejnim zasledovanjem, o čemer sta takoj obvestila OKC PU, ki je o tem obvestil avstrijske varnostne organe. Voznik je vožnjo nadaljeval, kljub praznim pnevmatikam z okrog 80 km/h. Pred naseljem Weixelbaum je voznik vozilo zaustavil, saj zaradi poškodb treh pnevmatik vožnje ni mogel več nadaljevati. Voznik in sopotnik sta bila pozvana iz vozila, kjer so jima bila nadeta sredstva za vezanje in vklepanje - lisice. Na kraj so prišli avstrijski varnostni organi, ki so prevzeli postopek.

Ugotovljeno je bilo, da je vozilo vozil 54-letnik skupaj s 46-letnim sopotnikom, oba državljana Poljske. Na vozilu sta imela nameščene registrske tablice, katere so bile 2.6.2019 odtujene v Lendavi. Pri preverjanju vozila je bilo ugotovljeno, da je bilo le-to, 4. 6. 2018 odtujeno v Ljubljani. V vozilu je bilo najdeno razno vlomilsko orodje, prenosne radijske zveze, naprava za nočno opazovanje, jeklenka z neznanim plinom, več registrskih tablic (poljske in slovaške), posoda z bencinom in osebne stvari.

Zaradi tatvine registrskih tablic in osebnega avtomobila bo zoper tujca podana kazenska ovadba. Zoper voznika bo izveden tudi ukrep zaradi kršitve cestno prometnih predpisov na območju R Slovenije.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika

Denar

Na bankomatu v Veliki Nedelji našli denar. Je vaš?

ponedeljek, 14. oktober 2019 ob 09:45
Kmetje s kombajni ne upajo več v koruzo

Poškodovan še en kombajn

ponedeljek, 14. oktober 2019 ob 08:021
Reneja so brutalno pretepli v soboškem parku

Je pri napadu v parku dejansko šlo za poskus umora?

nedelja, 13. oktober 2019 ob 08:52