Šolarji s Kapele

Praznovanje rojstnih dni v DOSOR-ju

Filip Matko, sreda, 24. november 2010 ob 12:28
Šolarji OŠ Kapela

Šolarji OŠ Kapela

V mesecu novembru so po tradiciji pred koncem tokratnega meseca v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravili kulturno prireditev za 13 stanovalk in stanovalcev, ki v mesecu novembru praznujejo svoj rojstni dan. Program slovesnega dopoldneva so v sredo, 24. novembra, po 10. uri vodili ter izvedli šolarke in šolarji Osnovne šole Kapela. Spremljala jih je učiteljica Tatjana Perša.

Deseterica osnovnošolcev je s priložnostnim programom obudila spomin na šolske dni nekdaj, ko so še učile tovarišice, šolarji pa so od doma v šolo prihajali bosi, nenaspani, v zakrpanih oblačilih in velikokrat brez jutranjega obroka, pa še za malico niso imeli nič s seboj. Kljub temu so z veseljem prihajali »v učilno zidano«, a danes večina šolarjev doma veliko ur presedi pred televizorji in računalniki.

Z nastopajočimi sta prišla tudi dva harmonikarja, učenca radgonske glasbene šole, ki odlično obvladata frajtonerice, petošolec Gregor Koren in šestošolec Niko Vršič, ki je že »star znanec« v DOSOR-ju. Poskrbela sta za pravo ljudsko veselo vzdušje.

Bil je izžreban stanovalec za pravilni odgovor na nagradno vprašanje v domskem glasilu Dosorjeve novičke, za slovesni zaključek pa je sledila še torta za slavljenke in slavljence, ki jo je v domski kuhinji s svojimi sodelavkami pripravil kuhar Marko.


Več v Družabno