Ilegalni prestopi meje ne pojenjajo: na območju Središča ob Dravi prijetih 26 tujcev

V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom

Prlekija-on.net, petek, 7. junij 2019 ob 08:28
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem dnevu ob 7:50 v Šalovcih prijeli 24 tujcev, državljanov Pakistana in Bangladeša, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Ob 10:33 so posredovali v Podgorcih, kjer je občan kršil javni red in mir, s tem da je kričal na soseda in ga žalil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 19:05 uri so bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na glavni cesti v naselju Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del priklopnega vozila - tovornega vozila, po trčenju pa je zapeljala izven vozišča in se z vozilom prevrnila na bok. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 4:35 uri so na območju Središča ob Dravi ob državni meji prijeli dva državljana Alžirije, katera sta pred tem prestopila državno mejo na izven za to določenem mestu. Osebi sta v postopku obravnave.

Ob 5:00 uri so na glavni cesti izven naselja Loperšice izsledili osebno vozilo, katerega voznik ni ustavil na znak policista in je s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Ormoža in nato v smeri gramoznice Jurkovec, kjer je bil ustavljen. Oseba je v obravnavni.



Več v Črna kronika