Gostje sami pobirajo sveža jajca, kuhajo na štedilniku na drva, ...

Domačija Kapl za turiste, ki si želijo drugačnega oddiha, odklopa v pravem pomenu besede, kmalu tudi na portalih Booking in AirBnb

Aleksandra Papež, ponedeljek, 10. junij 2019 ob 08:25
Domačija Kapl

Domačija Kapl

Dražen Vrh v Občini Sveta Ana postaja turistično zmeraj bolj zanimiva destinacija. Domačija Kapl s svojo obnovljeno podobo, restavriranim pohištvom in obsežno muzejsko zbirko vabi Slovence od blizu in daleč ter se želi uveljaviti med tujimi turisti na portalih Booking in AirnBnb, ki si želijo drugačnega oddiha, odklopa v pravem pomenu besede.

Tri sobe, pripravljene pod strogim nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Maribor, so postavljene v obdobje 19. stoletja ter sprejmejo skupno 6 oseb. Gostje si lahko ogledajo zbirko orodja in starih predmetov, ki jo je uredil Pokrajinski muzej Maribor in je bila uradno odprta avgusta lani. Kuhajo si sami v hišni kuhinji, na štedilniku na drva seveda, poiščejo kokošja gnezda in poberejo sveža jajca že za zajtrk, se naučijo speči Slovenjegoriško gibanico v krušni peči. Lahko pomagajo pri sezonskih opravilih, kolesarijo, lovijo ribe, gobarijo, se preizkusijo v ježi konj, oblečejo čebelarsko opremo itd.

Domačijo sta kupila starša sedanjega lastnika Viktorja Kapla, ki s ponosom vabi v njeno zavetje ter gostoljubno odpre vrata svoje domačije tudi mimoidočim gostom. »Ponujamo sprostitev, razstrupljanje, brez sodobnih naprav, brez internetne povezave in električnega štedilnika. Prenočite in podoživite čase naših prednikov,« je povedal Viktor.

Foto: arhiv domačije Kapl



Več v Zanimivosti