Občina Križevci bo financirala obnovo mostu v Logarovcih

V Logarovcih je predvidena kompletna rušitev obstoječe mostne konstrukcije, nato izgradnja novega mostu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. junij 2019 ob 14:33
Podpis pogodbe za obnovo mostu v Logarovcih

Podpis pogodbe za obnovo mostu v Logarovcih

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec in direktor podjetja Hermes GP d.o.o. iz Dornave, Jernej Zver, sta v ponedeljek, 10. junija,  podpisala gradbeno pogodbo za gradnjo mosta v Logarovcih. Znesek pogodbenih del znaša 119.229,60 EUR z DDV.

Projekt zajema rekonstrukcijo obstoječega mosta na lokalni cesti v Logarovcih, na potoku Stara Globetka, ki je dotrajan. Obstoječi most ima več razpok, robni venci so polomljeni, sam most je preozek. Predvidena je kompletna rušitev obstoječe mostne konstrukcije, nato izgradnja novega mostu in prilagoditev cestišča na lokalni cesti LC 223161 v dolžini 52 m z prilagoditvijo obstoječih komunalnih vodov.

Širina mostu je 6 metrov voznega pasu, enostranski robni venec širine 75 cm, ter dvosmerna kolesarska steza širine 2,5m. Skupna širina mostu z ostalimi elementi znaša 10,30 m. Svetla odprtina mostu znaša 2,1m x 8,0m. Most je v celoti armirano betonska konstrukcija.

Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje ZEU d.o.o. iz Murske Sobote.

Gradbena dela bo vršilo podjetje Hermes d.o.o. iz Dornave, nadzor nad gradnjo pa bo izvajal Inženiring Štefan Rajnar s.p. iz Murske Sobote. Rok za dokončanje del je 20. september 2019. Na območju izvajanja investicije bo popolna zapora ceste, obvoz bo urejen.Več v Gospodarstvo