Prihajajoči vikend bo v znamenju treh src

Radenska vabi na Dan odprtih vrat in Tek po stopnicah na radgonski grad

Prlekija-on.net, četrtek, 13. junij 2019 ob 17:09
Dan odprtih vrat Radenske

Dan odprtih vrat Radenske

Bližajoči vikend v Radence in okolico prinaša obilo zanimivosti, zabave in športno obarvanih doživetij. V Radenski so poskrbeli, da ta konec tedna ne bo nikomur dolgčas - v soboto med 10. in 14. uro bodo za družine zaposlenih, sosedov in drugih radovednežev odprli svoja vrata v svet mehurčkov. Že naslednji dan pa ste vsi nori na gibanje vabljeni, da sprostite svojo energijo v 2. Teku na radgonski grad.

Sobota: Radenska odpira svoja vrata s pestrim otroškim programom

Visoke temperature in sončno vreme so kot nalašč za zabaven in poučen obisk Radenske, ki že skoraj 150 let razveseljuje in združuje ljudi. Za vse zaposlene, sosede, krajane in druge radovedneže od blizu in daleč so pripravili bogat program, ki bo razkril, kakšen je svet naravne mineralne vode in kako le-ta pride do trgovskih polic. Proizvodno lokacijo Radenske na Boračevi si boste lahko ogledali kar med vožnjo s turističnim vlakcem. V bralnem kotičku bodo otroci in vsi mladi po srcu prebrali slikanico Kraljestvo vrelcev - legendo o radenskih vrelcih, s katero se Radenska ob bližajočem se 150. jubileju poklanja lokalni tradiciji. Poleg poučnih vsebin se bodo otroci prepustili zabavi z mehurčki in balončki, pogumnejši pa tudi v adrenalinskem aquazorbingu, medtem ko se bodo starši lahko sproščeno družili v piknik kotičku. Svojo točko bodo ponosno predstavili tudi najmlajši srčki, otroci zaposlenih v Radenski, za prijetno vzdušje pa bosta skrbeli glasbeni skupini Take Nine Orchestra in D-DUR. Vstop na prireditev je seveda prost.

Nedelja: Pozor, norci na štengah!

Sproščen junijski vikend prinaša tudi priložnosti za športnike, ki imajo radi nove, nekoliko drugačne izzive. V nedeljo se lahko vsi, ki ste nori na gibanje, pridružite tekaški atrakciji - Norci na štengah, ki bo pod vznožje radgonskega gradu že drugič privabila številne udeležence. Točno 283 stopnic čaka na izzivalce in tiste najbolj trmaste, ki se bodo borili za najboljši čas. Preizkusite svojo vzdržljivost in osvojite prečudovit razgled v družbi svojih športnih partnerjev in prijateljev. Če se v vas skriva vsaj malo norca na gibanje, boste zagotovo v pravi družbi. Pridružite na najbolj norem dogodku tega poletja, preizkusite svoje meje in se potegujte za pokal ter mamljive praktične nagrade! Prijava je možna tudi na dan prireditve, 16. 6. 2019, in znaša 18 evrov.



Več v Družabno