Podjetju iz Središča ob Dravi zlato priznanje za inovacijo

Podjetje Highfly, d. o. o. iz Središča ob Dravi, je zlato priznanje prejelo za električno desko, ki se dvigne nad gladino vode (Flying Rodeo). Inovatorja sta David Vukovič in Barbara Zadravec.

Prlekija-on.net, petek, 14. junij 2019 ob 13:49
Inovatorja Flying Rodeo sta David Vukovič in Barbara Zadravec, foto: Sandi Kelc

Inovatorja Flying Rodeo sta David Vukovič in Barbara Zadravec, foto: Sandi Kelc

Podelitev priznanj za najboljše inovacije podravske regije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, letos je potekal že sedemnajstič. V skladu z razpisom je letos v razpisnem roku prispelo 21 inovacij, v inovacijske predloge pa je bilo vključenih 110 inovatork in inovatorjev. Vse prispele vloge je pregledala strokovna komisija, ki jo je vodil dr. Marjan Leber, v komisiji pa sta bila še Bruno Rumež in mag. Aleksandra Podgornik. Komisija se je odločila, da podeli 4 zlate, 4 srebrne in 4 bronasta priznanja ter 8 priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Pet najbolje ocenjenih inovacijskih predlogov se bo uvrstilo v nacionalni izbor, ki ga organizira GZS s partnerjema, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS in Javno agencijo Spirit Slovenija.

Zlata priznanja so prejele štiri inovacije. Med njimi je tudi podjetje Highfly, d. o. o. iz Središča ob Dravi, za električno desko, ki se dvigne nad gladino vode (Flying Rodeo). Inovatorja sta David Vukovič in Barbara Zadravec. Surf lebdi nad vodo, poganja pa ga elektromotor, ki je pod vodo. Zlato priznanje je prejelo tudi podjetje Ledinek Engineering, d. o. o., ki praktično vsa leta sodeluje in dobiva najvišja priznanja, tudi letos je njihova produktna inovacija Linija za izdelavo križno lepljenih plošč z dvema stiskalnicama in nanosom 2K lepila prejela najvišje priznanje. Zlato priznanje sta prejeli še podjetji Impol 2000, d. d., za Algoritem za pametno filtracijo (APF) optičnega emisijskega spektra in Kvadro Studio, d. o. o., za Otroški stol Nest.

FR EFOIL

Even big lakes are small for FLYING RODEO

Objavil/a Flying Rodeo dne Sreda, 01. avgust 2018

 

Srebrna priznanja so prejele inovacije iz podjetij TPV Prikolice, d. o. o., Kreal inženiring, d. o. o., Kovinarstvo Bučar, d. o. o., in Revolut-G, d. o. o, bronasta priznanja pa so prejele inovacije iz Taluma, Primata, Studia Divizija in samostojni inovator Dušan Caf.

Na prireditvi je mag. Aleksandra Podgornik med drugim izpostavila tako imenovane družbene inovacije: »Dobimo jih vsako leto, letos jih je bilo 5 in moram reči, da bi si zares želela, da bi jih bilo v prihodnje še več. Predstavljajo namreč refleksijo, da je treba inovativno razmišljati vedno in povsod. Samo inovativna družba lahko vzpodbuja tudi inovativne projekte v gospodarstvu, kar je osnova razvoja

Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja ŠGZ spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij in razvijanju inovacijske kulture, ki jo naše gospodarstvo pa tudi celotna družba nujno potrebujeta za razvoj in poslovno uspešno delo v domači in mednarodni konkurenci. Posebnost letošnjega razpisa je bil inovacijski izziv - Inovacije, razvite v sodelovanju z raziskovalno organizacijo, ki ga je prejela družba Talum Tovarna aluminija, d. d.