Pedali počivajo

Filip Matko, četrtek, 25. november 2010 ob 17:16
Kolesarji

Kolesarji

6. aprila letos so pričeli z vrtenjem pedalov članice in člani kolesarske sekcije pri Društvu upokojencev Radenci, ki jih vodi Vikica Jakopec. Kot sama pravi, jim je bilo vreme naklonjeno in je zatorej njihova sezona bila kar dolga. Tedensko enkrat, ob četrtkih, so se podali na različne poti v bližnjo in daljno okolico domačega kraja. To so zabeležili 32-krat, ko so prevozili povprečno po 22 kilometrov.
Poleg tega so se udeležili še udeležbo na večjih prireditvah: maraton pri Mali Nedelji (24 km), 30-letnica kolesarske sekcije Murska Sobota (32 km), kolesarjenje na Vanečo (40 km) in Martinovo kolesarjenje (22 km).Tako lahko mirne vesti zapišemo, da so prevozili do 25. novembra letos 822 kilometrov.

Zaključek kolesarske sezone so pripravili v četrtek, 25. novembra, ko so se z običajnega zbornega mesta (pri servisu Mohor v Radencih) odpravili peš v DOSOR, Dom starejših občanov Radenci (kjer ima svoje društvene prostore tudi Društvo upokojencev Radenci) ter obujali spomine na letošnje prevožene kilometre. Vodja sekcije je vsem članom sekcije, teh je devet, razdelila reklamne majice Radenske, a predsednici društva Mariji Erveš ter podpredsedniku (spodaj podpisani) reklamno brisačo. Pedale svojih »konjičkov« so torej na koncu novembra prenehali poganjati, bodo jih pa ponovno pognali koncem marca ali v začetku aprila, odvisno od vremena, prihodnje leto.


Več v Šport