Moški v Ljutomeru kar dvakrat storil kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost

Na PU Murska Sobota so potrdili, da v obeh primerih gre za istega osumljenca iz območja UE Ljutomer, dejanje pa je bilo storjeno na javnem kraju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. junij 2019 ob 18:35
Dogodek naj bi se zgodil v bližini športne dvorane ŠIC Ljutomer in bližnjega lokala

Dogodek naj bi se zgodil v bližini športne dvorane ŠIC Ljutomer in bližnjega lokala

V nedeljo v popoldanskih urah je v Ljutomeru prišlo do neljubega dogodka, ko se je moški, domnevno domačin, v enem dnevu kar dvakrat spravil na ženski in ju spolno nadlegoval. Po neuradnih informacijah naj bi moški v Ljutomeru, v bližini športne dvorane ŠIC Ljutomer in bližnjega lokala spolno nadlegoval natakarico, ki so ji nato na pomoč priskočile stranke lokala.

Isti moški je pozneje še enkrat poskušal ponoviti isto kaznivo dejanje, ni pa znano, ali se je tudi v drugo spravil na isto žensko. Na PU Murska Sobota so potrdili, da obravnavajo omenjena kazniva dejanja: "Policisti PP Ljutomer so v nedeljo v popoldanskem času obravnavali dve kaznivi dejanji iz poglavja zoper spolno nedotakljivost. V obeh primerih gre za istega osumljenca iz območja UE Ljutomer, dejanje pa je bilo storjeno na javnem kraju. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo."

V 170. členu KZ-1 Republike Slovenije, ki obravnava posilstvo je zapisano: (1) Kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju ali z njim izenačenim spolnim ravnanjem, tako da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje in telo, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let; (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno grozovito ali posebno poniževalno ali če je dejanje storilo več oseb zaporedoma ali nad obsojenci ali drugimi osebami, ki jim je vzeta prostost, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

V 171. členu KZ-1 Republike Slovenije, ki obravnava spolno nasilje pa je zapisano: (1) Kdor uporabi silo ali zagrozi osebi drugega ali istega spola z neposrednim napadom na življenje ali telo in jo tako prisili, da stori ali trpi kakšno spolno dejanje, ki ni zajeto v prejšnjem členu, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do desetih let.



Več v Črna kronika