Srečali in družili so se šolniki, ki so šolo zaključili pred 55. leti

Poslej se bodo dobivali vsaka tri leta

Prlekija-on.net, sreda, 19. junij 2019 ob 09:13
Srečanje nekdanjih šolarjev OŠ Gornja Radgona

Srečanje nekdanjih šolarjev OŠ Gornja Radgona

Da prijateljstva iz otroštva in mladosti ali vsaj iz mlajših dneh nikoli ne ovenejo, in ga ne more pretrgati nič, še posebej potrjujejo vse pogostejša srečevanja nekdanjih sošolcev, bodisi iz nižje ali višje gimnazije, osnovne ali srednje šole. In v to smo se lahko prepričali tudi v gostilni Mencinger v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer so se že devetič srečali sošolci 8 A (razredničarka pokojna Irena Pevec) in 8 B (Jelka Kraner, ki je v domu starejših v Lenartu in se srečanja ni mogla udeležiti) razreda OŠ Gornja Radgona, ki so šolanje zaključili leta 1964. Izmed 62 učenk in učencev, ki so takrat končali osnovno šolanje, in jih je danes živih še 52, se je tokratnega srečanja udeležilo 22 sošolk in sošolcev. In lepo jim je bilo na še enem srečanju, ki bodo poslej še pogosteje. Kot nam je povedal Andrej Šajnovič, ki je skupaj z Zdravkom Ravnikarjem že večkrat pripravil srečanje, so se doslej srečevali vsakih pet let, poslej pa se bo to dogajalo vsaka tri leta, saj so vsi skupaj iz leta v leto starejši.

Tako so (ali bodo) v letošnjem letu vsi stari že 70 let, kajti skoraj vsi so letniki 1949. Vsi so, kot bolj ali manj uspešni ljudje na različnih področjih življenja, že v pokoju, nekateri pa so še vedno aktivni na različnih področjih, tudi kot predavatelji. Vsi so tudi dedki in babice, kar jim je v še posebno zadovoljstvo. V zanimivem programu tokratnega srečanja, ki sta ga pripravila Andrej Šajnovič in Zdravko Ravnikar sta sodelovala tudi dva povabljena gosta, ki sta imela nalogo udeležencem osvežiti spomin na obdobje šestdesetih let prejšnjega stoletja. Tako je nekdanji Radgončan, ddr. Ivan Rihtarič, zgodovinar iz Radencev, na proaktiven način odlično opravil s poudarkom na opisu razmer v takratni Gornji Radgoni Radgoni, murskosoboški glasbenik Sašo Zver pa je s pomočjo akustične kitare in vokala predstavil nekaj takratnih najbolj poslušanih skladb iz svetovne in domače glasbene scene.

Ob odličnem kosilu, v dobrem razpoloženju in prijetnem klepetu, se je vesela družba zadržala do poznih popoldanskih ur. Če so kaj pozabili pa bodo obujali spet čez tri leta, kajti vsi so obljubili, da se bodo naslednjič srečali junija 2022.



Več v Družabno