Orkestralni ča-ča-ča v Lenartu

Polna dvorana in bučni aplavzi dokazujejo, da je mogočnost orkestralne igre zmeraj bolj zanimiva za poslušalce

Aleksandra Papež, petek, 21. junij 2019 ob 11:05
Orkestralni ča-ča-ča

Orkestralni ča-ča-ča

V Lenartu imajo glasbeniki Slovenskogoriškega pihalnega orkestra KD MOL Lenart in Pihalnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Maribor Podružnične šole Lenart močno sapo, ki je na torkovem koncertu, v sklopu poletnega Len-art-a, odpihnila vse skrbi poslušalcev ter jih ponesla na vse strani sveta.

"Ča-ča-ča" je zadonelo z odra v ritmu Kube, "ole" pa naravnost iz bikoborske arene. Od Rossinijeve Wiliam Tell Ouverture, do Lepotice in zveri (A. Menken) in Chu Chu Cha Cha (W. Barker) so se podali člani Pihalnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Pod dirigentsko taktirko Simona Štelcerja (od 2012) so sodelovali na festivalu Lent, se predstavili v Slovenskem narodnem gledališču ter v dvorani Union v Mariboru. Redno pa se udeležujejo tudi revij pihalnih orkestrov.

Med gradovi v Španiji in po piratskih ladjah pa so se poslušalci sprehodili z nikakor ne v molu uglašenimi člani Slovenskogoriškega orkestra KD MOL Lenart z dirigentom Srečkom Kovačičem (od leta 2016). Glasbeniki vseh starostnih generacij zmeraj z nasmehom na obrazu stopajo na odre na Slovenskem, v Nemčiji, Avstriji, na Poljskem, Hrvaškem in v Liechtensteinu. Posegajo po različnih glasbenih zvrsteh, klasiki, filmski glasbi, koračnicah, priredbah narodnozabavnih in modernih skladb. Letno pripravijo odličen božični koncert, se odpravijo na enkratne intenzivne vaje in ne manjkajo na nobenem pomembnejšem dogodku v občinah Slovenskih goric.

Oba orkestra sta za obiskovalce pripravila presenečenje - ob koncu dogodka sta zaigrala združena. Polna dvorana in bučni aplavzi dokazujejo, da je mogočnost orkestralne igre zmeraj bolj zanimiva za poslušalce.



Več v Kultura in izobraževanje