Nad severovzhodno Slovenijo se je razbesnelo neurje

Fronta z močnimi nalivi se je iz zahoda pomikala proti vzhodu in popoldan dosegla naše kraje

Prlekija-on.net, sobota, 22. junij 2019 ob 20:312
Posledice neurja v Prekmurju

Posledice neurja v Prekmurju

V soboto popoldan je Slovenijo dosegla fronta z močnimi nalivi, ki se je iz zahoda pomikala proti vzhodu in popoldan dosegla naše kraje. V občini Ormož so v času neurja posredovali gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, ki so iz zalite kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo. V občini Sveti Tomaž so v času neurja zabeležili dva dogodka na katerih so posredovali gasilci PGD Koračice, ki so pomagali delavcem Elektra pri postavitvi podrtega električnega droga ter iz zalite kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

V občini Juršinci so v času neurja posredovali gasilci PGD Gabrnik in Grabšinski Breg, ki so iz večih stanovanjskih objektov iz zalitih kleti izčrpali meteorno vodo ter počistili nanošeno umazanijo iz večih odsekov cest. V občini Trnovska vas so v času neurja posredovali gasilci PGD Biš, ki so iz zalite kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo. Neurje z močnimi padavinami in vetrom je zajelo tudi območje občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Posreduje več gasilskih društev, ki prekrivajo strehe in črpajo vodo iz objektov.

Neurje je zajelo tudi širše območje občine Križevci. Za odstranjevanje posledic je bilo aktiviranih več gasilskih enot, ki so črpali vodo, prekrivali strehe in odstranjevali podrta drevesa. V naselju Črešnjevci v občini Gornja Radgona, so gasilci PGD Gornja Radgona prečrpali vodo iz kletnih prostorov. Močno neurje je zajelo kamp v Termah Banovci v občini Veržej in ga poplavilo. Gasilci PGD Veržej so očistili odtoke.

Območje občine Ljutomer je zajelo močno neurje. Gasilci iz PGD Mala Nedelja so zavarovali podrt električni drog, odstranjevali podrta drevesa, prečrpavali meteorno vodo iz gospodarskega objekta, pokrili del odkrite strehe ter očistili cestišče v dolžini kilometra in pol. Neurje je zajelo območje občine Radenci. Gasilci PGD Kapela so odstranili drevo s cestišča ter drevo, ki se je podrlo na stanovanjsko hišo.

Na območju občine Beltinci, je za odstranjevanje posledic bilo aktiviranih več gasilskih društev. Na območju občine Murska Sobota gasilci iz večih društev iz občine Murska Sobota prečrpavajo vodo iz objektov. Voda je zalila tudi dele cestišč in parkirnih prostorov. Na območju občine Puconci so posredovali gasilci, ki so izčrpali vodo iz telovadnice v osnovni šoli in postavili protipolavni zid. Močno neurje je zajelo naselje Tropovci v občini Tišina. PGD Tropovci so prečrpali vodo iz kleti gostinskega objekta.

V Domanjševcih, občina Šalovci, je meteorna voda zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Domanjševci so izčrpali vodo in očistili cestišče peska in mulja, ki so ga nanesle obilne padavine. Na območju Lendave, v naselju Gaberje, je veter odkril del strehe na stanovanjski hiši. Gasilci PGD Gaberje so strešnik zamenjali.

Intervencije
Intervencije na severovzhodu, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Neurje s silovitimi nalivi se je popoldan zneslo tudi nad Prekmurjem. Obilne padavine so poskrbele za porast...

Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 22. junij 2019

Bazen okouli bloka

Objavil/a Davor škorjanec dne Sobota, 22. junij 2019

Slomškova ul.....

Objavil/a Davor škorjanec dne Sobota, 22. junij 2019

Fotogeničen shelf cloud nad območjem Lendave danes popoldan. Hvala Andrej Vrečič za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 22. junij 2019

Tako neurje kot blo danes pa se nisem doziva, ekstremen naliv in viharen veter sta naredila kar nekaj skode. Na nasem obmocju poskodovanih vec streh, izruvana drevesa, zalite hise, tudi pri nas je voda prisla not in nam poplavila hiso, elektrike ni blo vec ur, iz oljarne Kocbek crpajo vodo. Posnetek neurja:

Objavil/a Andrej Kaučič dne Sobota, 22. junij 2019


Več v Narava