Prek Mure ljubezen cveti

Četrti večer folklore v Kulturnem domu Veržej

Branko Košti, nedelja, 28. november 2010 ob 11:37
Prek Mure ljubezen cveti

Prek Mure ljubezen cveti

Leščeček, sekcija kulturnega društva Slavko Osterc iz Veržeja, je v soboto, 27. novembra, pripravila 4. večer folklore. Na odru popolnoma zasedene dvorane Kulturnega doma so se predstavili plesalci in pevci starejše FS KD Slavko Osterc, otroška folklorna skupina Vrtca Veržej, FS KD "Marko" iz Beltinec in seveda gostitelji, pevci in plesalci FS Leščeček. Tema večera je bila ljubezen, zato so prireditev naslovili "Prek Mure ljubezen cveti".

S pesmijo in plesom so nastopajoči predstavili zgodbo z desnega brega Mure, kjer se vesela družba zabava na veselici, fantje se trudijo pridobiti naklonjenost deklet, štrene pa jim meša postaven domačin, katerega želijo vsa dekleta. Fant se lepih pogledov ne brani, vendar iskrica ne preskoči, dokler ne zagleda prelepega dekleta prek Mure. Fantje prišleka spodijo in še naprej tekmujejo za naklonjenost deklet, vendar jim ne uspe in dekleta odidejo z - muzikanti. Ljubezen dveh mladih z obeh strani Mure premaga vse ovire in omehča tudi največje nevoščljivce.

Čestitke in pohvala župana Občine Veržej Slavka Petovarja in navdušen aplavz publike ob koncu prireditve nedvomno pomeni priznanje za dosedanje uspehe FS Leščeček in močno vzpodbudo za nadaljne delo.


Več v Družabno