Pravljična pohajkovanja pike, črte in oblike

Razstava otroških likovnih del, ki izhajajo iz pravljičnega sveta in nas skozi oči otrok, njihovo razumevanje, sprejemanje, doživljanje in čutenje pripeljejo do novih izvirnih likovnih stvaritev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. junij 2019 ob 18:12
Pravljična pohajkovanja pike, črte in oblike

Pravljična pohajkovanja pike, črte in oblike

V četrtek, 20.6.2019 ob 16. uri je v galeriji Ante Trstenjak Ljutomer potekal kulturni dogodek Vrtca Ljutomer, ki je vključen v razvojni projekt SKUM - Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetnostno vzgojo, v sodelovanju s 7. razredom O.Š. Razkrižje. Izmed 26 vzgojno-izobraževalnih zavodov, je tudi Vrtec Ljutomer tisti, ki podpira koncept vzgoje prek umetnosti. To pomeni da pri otrocih skozi umetniške izkušnje, v katere stopajo kot opazovalci ali ustvarjalci, spodbuja občutljivo, radovedno raziskovanje in razumevanje sveta.

To popoldne je bila pozornost usmerjena predvsem v najmlajše ustvarjalce, ki so se skozi celo šolsko leto trudili ustvarjati in odzivati na izzive, ki so jih v okviru projekta s pomočjo umetnice Katje Bednarik Sudec pripravljale za njih strokovne delavke vrtca. Vsem je bila izrečena zahvala, predvsem pa staršem, ki so projekt podpirali, mu sledili in v njem tako kot tokrat aktivno sodelovali.

Priča smo bili izjemnemu dogodku-razstavi otroških likovnih del, ki izhajajo iz pravljičnega sveta in nas skozi oči otrok, njihovo razumevanje, sprejemanje, doživljanje in čutenje pripeljejo do novih izvirnih likovnih stvaritev. Z umetnostno zgodovinskim tekstom, ki ga je v ta namen zapisala višja kustosinja Galerije Murska Sobota Irma Brodnjak je to potrdil tudi g. Srečko Pavličič. Odprtje razstave so s svojo prisotnostjo in spodbudnimi besedami potrdili tudi podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič in številni drugi pedagoški vodji bližnje in širše okolice. Po uradnem delu je sledila pogostitev ob živi glasbi.

Zapisala koordinatorka projekta SKUM, Ksenja Kosi Viher



Več v Kultura in izobraževanje