Proslava ob dnevu državnosti in odprtje festivala Ormoško Poletje v Ormožu

V programu proslave sta sodelovala vokalni kvartet Vox Arsana in Gimnazija Ormož, slavnostni govornik pa je bil župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak

Prlekija-on.net, sreda, 26. junij 2019 ob 19:27
Proslava ob dnevu državnosti in odprtje festivala Ormoško Poletje

Proslava ob dnevu državnosti in odprtje festivala Ormoško Poletje

Na predvečer 25. junija, dneva državnosti, so v Ormožu pripravili proslavo, obenem pa tudi odprli festival Ormoško poletje 2019. V programu proslave sta sodelovala vokalni kvartet Vox Arsana in Gimnazija Ormož, slavnostni govornik pa je bil župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak. Prireditve se je med drugim udelečila tudi poslanka DZ RS, Mojca Žnidarič.

Vox Arsana velja za vodilni vokalni kvartet v jugovzhodni Evropi. V njihovi odrski eksplozivnosti je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami, virtuoznimi ritmi jazza ter dinamično barvitostjo večglasnega petja. V letu 2015 so z Big bandom RTV Slovenija posneli novi studijski album »TURN IT UP«, ki obsega avtorske skladbe, lastne priredbe največjih filmskih uspešnic in ameriških jazz standardov ter sveže priredbe slovenskih popevk. Skupino sestavljajo: Ana DelinNina StrnadSamo IvačičMladen Delin.

Po proslavi je sledila še pogostitev z lokalnimi dobrotami.

Foto: Valerija Novak



Več v Kultura in izobraževanje