Skozi mestne ulice širili sporočilo ljubezni, enakopravnosti in vključevanja

Na prvi Paradi ponosa v Mariboru se je zbralo okoli 800 udeležencev, ki so skozi mestne ulice mirno širili sporočilo ljubezni, enakopravnosti in vključevanja

Prlekija-on.net, nedelja, 30. junij 2019 ob 10:58
Parada ponosa v Mariboru, foto: Maribor Pride/Go Free

Parada ponosa v Mariboru, foto: Maribor Pride/Go Free

Parada ponosa je letos prvič potekala tudi v Mariboru. Parado je v soboto, 29. junija, pripravil Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z romunsko organizacijo Go Free, v okviru mednarodnega projekta Združeni s ponosom/United with PRIDE.

Na Glavnem trgu se je zbralo okoli 800 udeležencev, ki so se nato prehodili skozi mestne ulice in mirno širili sporočilo ljubezni, enakopravnosti in vključevanja. Svojo pot so končali na Trgu svobode. Tam so zbrane nagovorili mariborski župan Saša Arsenovič, britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie HoneyAndra Camelia Cordos iz romunske organizacije Go Free, Simona Muršec iz Društva Parada ponosa Ljubljana in Mariborčanka Lea Dvoršak.

Ob paradi sta zbrane zabavala DJ Snupee in DJ Vlad, v političnem programu pa sta nastopila tudi Sebastijan Lukovnjak in Rene Volker, pesnik, dramatik, performer, stand up komik in aktivist, ki je med drugim povedal: "Danes praznujemo dan neodvisnosti, dan državnosti. To je naš prvi maj, naš dan OF, naše valentinovo, vse v enem!"

MKC Maribor sicer že od leta 2014 izvaja program Maribor skozi rožnata očala, ki z informacijami, druženjem, nasveti in različnimi dejavnostmi pomaga vsem z vprašanji pri odkrivanju in sprejemanju svoje spolne identitete ali spolne usmerjenosti.

Shod je potekal mirno, brez izgredov.

Over 800 people participated today at the first #MariborPride. #LoveWins! Maribor Pride was organized by Youth cultural center Maribor (#MKCMaribor) together with a group of volunteers from Go Free-the Association for the Support of Civil Society (Romania). Thank you all for your support! #UnitedWithPride #NoHate #YesLove #LoveisLove #ErasmusPlus

Objavil/a Maribor Pride dne Sobota, 29. junij 2019

Happy pride! #MariborPride #UnitedWithPride #LoveisLove Credits photo: Go Free

Objavil/a Maribor Pride dne Sobota, 29. junij 2019

#wearehere #mariborpride

Objavil/a Maribor Pride dne Sobota, 29. junij 2019


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno