V Ločiču se poleti sankajo kar na suho

5 od sonca in motivacije razgretih ekip se je pomerilo v petih igrah

Aleksandra Papež, nedelja, 30. junij 2019 ob 22:27
10. tradicionalne kmečke igre v Ločiču

10. tradicionalne kmečke igre v Ločiču

V Ločiču v Občini Trnovska vas so pripravili že 10. tradicionalne kmečke igre z veselico z namenom ohranjanja druženja na lokalni ravni ter privabljanja ljudi od blizu in daleč v Ločič.

Že 10. leto zapored so se člani Društva za ohranjanje običajev Ločič potrudili in pripravili zmeraj zanimive ter osvežujoče kmečke igre v svojem vaškem igrišču ob na novo urejenem vaškem domu ter velikem igrišču. 5 od sonca in motivacije razgretih ekip se je pomerilo v petih igrah.

Ekipe so si nadele zabavna imena ter se z obilo dobre volje spopadle s pripravljenimi izzivi. Ekipe Ločki bütol, Oldtajmerji, V. S. Biš, Fasaderstvo Brumen in Ločka rüsa so se preizkusile v hoji po drogu, ki je preizkusila ravnotežje tekmovalcev, sankanju na suho, pri katerem »sanke« na kolesih niso prav dobro sledile volji voznika, v keglanju z zavezanimi očmi ter prenašanju vode v kozarških iz ogromnega soda itd. Najbolj uspešna je bila ekipa Oldtajmerji - Bolfenško društvo ljubiteljev stare tehnike, ki je prejela velik pokal in priznanje. Druga je bila ekipa Fasaderstva Brumen, tretje mesto so dosegli tekmovalci iz Biša, četrto Ločka rüsa in peto ekipa Ločki bütol.

V času kmečkih iger je potekal tudi srečelov z veliko uporabnimi dobitki - od oblačil, do bonov za uro poučevanja harmonike, rokavic, svetil itd. - za katera se organizatorji zahvaljujejo donatorjem in drugim kakorkoli sodelujočim. Zbrani so se lahko okrepčali s pivom pivovarne Skok in domačim vinom Ločkega porekla ter okusno hrano z žara.

Dogodek je s svojim harmonikarskim orkestrom popestril domačin Siniša Čeh. 18 harmonik je ubrano zazvenelo v kratkem programu narodnozabavnih skladb, ki so jih pripravili Siniša in učenci njegove glasbene šole ob spremljavi mogočnega baritona Branka Novaka.

V večernih urah pa so za polno plesišče skrbeli člani ansambla Mladi Pomurci, ki so glas o veselici v Ločiču z igranjem do zgodnjih jutranjih ur ponesli po vseh naseljih občine.



Več v Družabno