Čebela Adela

Medeni zajtrk v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni

Filip Matko, ponedeljek, 29. november 2010 ob 18:31
Medeni zajtrk v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni

Medeni zajtrk v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona so se v ponedeljek, 29. novembra, v dveh skupinah otrok (strokovne delavke: Tina Fekonja, Hermina Rozman, Nataša Benko in Danica Štrucelj) odločili pripraviti medeni zajtrk.

Čeprav so nekaj dni zamujali (v večini slovenskih vrtcev se je to zgodilo 19. novembra !), je bilo vse »na nivoju«.
Iz Cebelarskega društva Peter Dajnko Gornja Radgona, ki je že pred dnevi v okviru vseslovenske akcije »En dan za zajtrk med slovenskih čebelarjev v naših vrtcih« poslalo dovolj medu v radgonski vrtec, so se zajtrka udeležile kar tri čebelarke: predsednica društva Marija Korošec ter članici Ljuba Rajh in Marija Hegediš. Sprejela jih je ravnateljica vrtca Breda Forjanič, ki je ob tem pozdravila še prihod eko koordinatorja za eko vrtce v Pomurju Daneta Kataliniča, predstavnico sveta staršev v vrtcu Lidijo Čagran ter organizatorko prehrane v vrtcu Darjo Dresler.

Eko koordinatorica v vrtcu Tina Fekonja je s svojimi strokovnimi sodelavkami pripravila skupni prostor za medeni zajtrk in najmlajši, izmed katerih bo sigurno kdo v starejših letih tudi čebelar, so pripravili kulturni program. Prav vse je navdušila zgodbica »Čebela Adela« Antoona Kringsa, ki jo je povedala ena izmed najmlajših deklic v vrtcu, ob spremljavi kitare pa so malčki tudi zapeli. Sledilo je vabilo štirih čebelic k pogrnjenim mizam ter odličnemu zajtrku, za katerega se je opravičil gornjeradgonski župan Anton Kampuš.

Vse dogajanje so zabeležili s fotoaparatom, vestno pa so vzgojiteljice zapisale  nekaj čebelarskih ter nekaj otroških misli ob tokratnem dogajanju, kar ne sme ostati nezabeleženo.


Več v Najmlajši