Magi in Ferdo postala državna prvaka

Zdravko Mauko-Magi iz Melov je zmagal v teku na 100 metrov, Ferdo Matvoz iz Gornje Radgone pa je postal državni prvak v teku na 400 metrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. julij 2019 ob 16:04
Ferdo in Magi sta postala državna prvaka

Ferdo in Magi sta postala državna prvaka

Na stadionu v Domžalah je potekalo Odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane. Odprto ne pomeni, da je bilo tekmovanje na prostem, ampak, da so na prvenstvu lahko tekmovali tudi atleti iz drugih držav. Med več kot 240 atleti iz sedmih držav sta nastopila tudi dva atleta iz naše regije.

Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci, profesor športa na OŠ Kajetana Koviča Radenci je osvojil dve medalji. V kategoriji 60 - 64 let je zmagal v teku na 100 metrov in osvojil drugo mesto v skoku v višino. Tokrat je zmagal Magijev prijatelj Miki Prstec iz Ptuja, ki je imel pri skokih eno popravo manj. Ferdo Matvoz iz Gornje Radgone je postal državni prvak v teku na 400 metrov v kategoriji 75-79 let.

Vemo, da Magi tekmuje na atletskih veteranskih prvenstvih širom po svetu vse od svojega 35 leta naprej, ko atlet postane športni veteran. Pri Ferdu je drugače. V mladosti je bil v bivši državi Jugoslaviji uspešen atlet tekač. Sedaj se počuti za svoja leta odlično, zato se je odločil, da bo svojo dobro pripravljenost pokazal tudi na veteranskih prvenstvih. In to je že dokazal z zmago v Domžalah.

V mesecu juliju bo v Zalaegerszegu na Madžarskem tradicionalni šesteroboj atletov veteranov iz CRO, CH, AUT, HU, CZ in SLO. V vsaki atletski disciplini, ki bo na sporedu, bosta nastopila dva atleta. Doseženi rezultat se bo ovrednotil s točkami za posamezno starostno kategorijo in tako se bo dobil skupni vrstni red ekip. Za slovensko reprezentanco bo Magi nastopil v skoku v daljino in troskoku.



Več v Šport