Gasilci in gasilke PGD Slaptinci po 45. letih razvili nov prapor

Prapor je znak pripadnosti društvu in znak pripadnosti kraju

Branko Košti, ponedeljek, 1. julij 2019 ob 16:43
Razvitje novega prapora PGD Slaptinci

Razvitje novega prapora PGD Slaptinci

Gasilke in gasilci PGD Slaptinci so v soboto, 29. junija, ob prisotnosti vaščanov ter gasilskih tovarišev in tovarišic z območja Gasilske zveze Sv. Jurij ob Ščavnici, v sklopu katere delujejo, ter pobratenega PGD Vitanje, razvili nov gasilski prapor.

Pri slovesnem razvitju so sodelovali visoki gostje iz lokalne in gasilske sfere, med njimi župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana, podpredsednik GZ Slovenije in predsednik regijskega sveta za Pomurje Milan Antolin ter vodstvo GZ Sv. Jurij. Novi prapor, ki je po več kot petinštiridesetih letih zamenjal starega, je razvil župan in ga predal predsedniku PGD Slaptinci Simonu Černelu, kateri je dal zaobljubo: "Prevzemam prapor in obljubljam, da bo naše članstvo z nesebičnim delom vedno in povsod dokazovalo, da je vredno biti član gasilske organizacije in da bo pod tem praporom enotno in složno", ter prapor predal praporščaku. Sledil je pozdrav s starim praporom in obešanje trakov darovalcev. Po obredu blagoslova, ki ga je opravil župnik Boštjan Ošlaj, se je prapor združil z ostalimi praporji društev GZ Sv. Jurij ob Ščavnici.

V zaključku slovesnosti se je predsednik Simon Černel zahvalil dosedanjemu praporščaku Francu Matjašiču za tridesetletno vestno in odgovorno opravljanje nalog praporščaka ter mu v spomin in zahvalo poklonil gasilsko čelado.

Za kulturni dodatek slovesnosti sta poskrbeli mladi glasbenici in folklorna skupina Sv. Jurij ob Ščavnici.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje