Prijeli dva ilegalca »povratnika«

V postopku je bilo ugotovljeno, da sta oba Alžirca že bila obravnavana na PP Ormož in bila izročena hrvaškim varnostnim organom. Trenutno sta v postopku in bosta ponovno vrnjena hrvaškim policistom.

Prlekija-on.net, torek, 2. julij 2019 ob 18:15
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 28. junija, ob 9.00 so na MP Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom vrnili 6 tujcev, katere so 26.6.2019, oziroma 27.6.2019 prijeli pri ilegalnem prestopu meje.

Ob 13.50 so prijeli državljana Bangladeša, kateri je ilegalno vstopil v našo državo. Po končanem postopku bo tujec vrnjen hrvaškim varnostnim organom. Ob 15.32 so obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v neznanega psa in si poškodoval vozilo.

V soboto, 29. junija, ob 17:00 uri so bili na kraju suma tatvine lesa v gozdu v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal iz gozda odtujiti deblo javorja. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Številni ilegalni prehodi meje

V nedeljo, 30. junija, ob 2:40 uri je patrulja v naselju Kajžar prijela 4 tujce, kateri so pred tem nedovoljeno prečkali državno mejo izven mejnega prehoda. Do izročitve tujim varnostnim organom so bili pridržani v prostorih PP Ormož. Ob 2:44 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda na javni prireditvi v Ormožu. Kršitelju je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog. Zaradi močne opitosti je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Ptuj.

Ob 3:57 uri je bila patrulja PP Ormož udeležena v prometni nesreči I. kategorije na parkirišču pri ormoškem bazenu. Ogled kraja prometne nesreče je opravila patrulja PP Gorišnica. Ob 4:38 uri so izven in v naselju Središče ob Dravi prijeli 7 tujcev, kateri so pred tem nedovoljeno prečkali državno mejo izven mejnega prehoda. Do izročitve tujim varnostnim organom so bili pridržani v prostorih PP Ormož.

Ob 10:43 uri so bili obveščeni o tatvini hlodovine iz gozda v Podgorcih. Opravljen je bil ogled kraja KD, evidentirano kaznivo dejanje Tatvine, sledi zbiranje obvestil. Ob 11:03 uri so bili obveščeni o grožnji s pretepom v naselju Pušenci. Zaradi zasedenosti ormoških policijskih patrulj, je kršitev javnega red obravnavala patrulja iz PP Gorišnica.

Ob 14:50 uri je oškodovanka hotela na PP prijaviti tatvino mobilnega aparata. Ker ni imela potrebnega dokumenta od mobilnega operaterja, ji je bilo naročeno, da si ga priskrbi. Ob 15:30 uri so na MP Zavrč hrvaškim varnostnim organom izročili 5 tujcev, državljanov Maroka, kateri so dne 28.6.2019 nedovoljeno prečkali državno mejo.

Ob 22:20 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Krčevina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 4:20 uri so na železniški postaji Središče ob Dravi prijeli dva državljana Sirije, katera sta pred tem prestopila državno mejo na izven zato določenem mestu. Osebi sta bili v postopku.

V ponedeljek, 1. julija, ob 7:50 uri je bil na PP zaslišan osumljenec kaznivega dejanja Lahke telesne poškodbe. Ob 11:15 uri je bil od oškodovanke sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja Zatajitve. Ob 11:15 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi, hrvaškim varnostnim organom izročili 11 tujcev, kateri so dne 30. 6. 2019 nezakonito prečkali državno mejo.

Ob 11:22 uri je bilo na glavni cesti v naselju Trgovišče tujcu državljanu Hrvaške, zaradi prehitre vožnje in vožnje pod vplivom alkohola, začasno odvzeto tuje vozniško dovoljenje in izrečena globa. Ob 13:51 uri je oškodovanec na postaji podal zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Ponarejanje listin. Zadeva bo odstopljena krajevno pristojni PP.

Ob 14:54 uri je oškodovanec iz Ormoža, prijavil tatvino električnega skiroja izpred trgovskega lokala na Hardeku. Ob 15:45 uri je patrulja v Ormožu na Kolodvorski cesti tuji voznici osebnega avtomobila začasno odvzela dokumente zaradi neplačila globe za storjen cestno prometni prekršek.

Ob 19:55 uri se je na postaji oglasil pošten občan in naznanil, da je v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji na cesti našel denarnico z dokumenti in nekaj gotovine. Na podlagi dokumentov in pridobljene telefonske številke je bil najden lastnik, kateri je denarnico s vsebino prevzel na policijski postaji.

Ob 01:15 uri so policisti pri Cvetkovskem mostu prijeli dva ilegalca in sicer državljana Alžirije. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta oba že bila obravnavana na PP Ormož dne 26. 6. 2019 in bila izročena hrvaškim varnostnim organom. Trenutno sta v postopku in bosta ponovno vrnjena hrvaškim policistom.



Več v Črna kronika