V torek nastopili Aljaž Ferenc, Brodolomec in Jelena Petošević

Na Festivalu RePannonia so v torek nastopili Aljaž Ferenc, Brodolomec in Jelena Petošević

Prlekija-on.net, sreda, 3. julij 2019 ob 12:45
Festival RePannonia

Festival RePannonia

V torek je je na Festivalu RePannonia, ki ta teden poteka v Križevcih pri Ljutomeru, najprej na klasičnem odru, ki se nahaja v župnijski cerkvi, nastopil Aljaž Ferenc iz Veržeja. Aljaž je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli Slavka Osterca v Ljutomeru, šolanje je nadaljeval na Konservatoriju v Mariboru, lani pa je zaključil študij kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Ob klasičnem izobraževanju je njegov prosti čas velikokrat zapolnila glasba avstralskega kitarista Tommya Emmanuela, ki ga je slišal že v otroštvu, prepričal pa ga je s svojo tehniko, ustvarjalnostjo in stilom igranja, ki navdušuje tako laično občinstvo kot tudi profesionalne glasbenike.

Na Zorkovem odru oz. zaradi dežja tokrat pod nadstreškom gostilne Zorko, se je nato predstavila skupina Brodolomec, ki jo sestavljata Gregor Stermecki - kitara in vokal ter Luka Herman Gaiser - kontrabas v sodelovanju z Majo Pihler Stermecki - Bilbi. Gre za lirično izpoved sodobnega človeka, čigar barka življenja se zlomi pod težo in vse bolj hitrim ritmom modernega sveta. Izgubljen na samotnem otoku kuje brodolomsko poezijo in premišljuje o smislu in nesmislih bivanja. Prvi singl albuma, ki je luč sveta ugledal v začetku oktobra, je Reklame stran, v katerem nas vabi v skuštrano življenje brez ekranov, v Letalih se nostalgično ozira v nebo ...

Zveče pa je na glavnem odru, kljub dežju, potekal še koncert Jelena Petošević Band. Jelena Petošević (Srbija), deluje pod umetniškim imenom Lady Jelena. Na domači glasbeni sceni je postala opazna s hitoma Nikola in Slatka mala. Je mlada kantavtorica, s specifičnim, nežnim, melodičnim glasom in akustično kitaro. Nastopa kot solistka, sodeluje pa tudi v različnih zasedbah. Letos je nastopila kot predskupina francoski skupini Nouvelle Vague, s svojo spremljevalno zasedbo "Zemlja gruva" , prav tako pa jo poznajo kot avtorico oglaševalskega videa "Magic Garden", izdelanega za Grupovinu.rs.

Foto in video: Sara Vinkovič



Več v Družabno