Slakov večer z legendarnimi pevci Fantje s Praprotna

Pri Svetem Tomažu je potekal že tretji večer z narodnozabavno glasbo v spomin na Lojzeta Slaka

Ivan Trunk, sreda, 3. julij 2019 ob 22:36
3. Slakov večer

3. Slakov večer

V nedeljo, 23. junija, je občina Sveti Tomaž skupaj s Turistično informativno pisarno Sveti Tomaž v okviru 13. občinskega praznika organizirala že tretji večer z narodnozabavno glasbo v spomin na Lojzeta Slaka. Na tokratnem Slakovem večeru so nastopili družinski ansambel Perc s Koga, ansambel Klateži, harmonikarski orkester glasbene šole Munda, domači ansambel Pivski bratje ter legendarni pevci Fantje s Praprotna, ki so zapeli skupaj z ansambloma Razplet in Klateži.

Trenutno legendarno pevsko skupino Fantje s Praprotna sestavljajo začetna člana Andrej Bergant in Janez Dolenc, zdaj pa sta se jim pridružila še Igor Podpečan in Matej Mastnak. Vsi nastopajoči so na tem koncertu zaigrali in zapeli Slakove melodije. Koncert je povezovala Natalija Škrlec, za pogostitev gostov z dobro hrano in hladno pijačo pa so tokrat poskrbeli člani Kluba malega nogometa Tomaž.

Vzporedno je potekala tudi 1. večerna tržnica lokalne ponudbe, katere so se udeležili domači ponudniki z domačimi izdelki in pridelki. Tržnica je potekala pod okriljem Turistično informativne pisarne Sveti Tomaž, katero vodi Blanka Kosi Raušl.



Več v Kultura in izobraževanje