Streslo ga je 20.000 voltov, kljub hitri pomoči je umrl

V nesreči pri delu je umrl 59-letni delavec, ki je pri delu zadel v električni vodnik

Prlekija-on.net, četrtek, 4. julij 2019 ob 12:16
Delavca so oživljali, a žal neuspešno

Delavca so oživljali, a žal neuspešno

V sredo, 3. julija, malo pred 14. uro je podjetje za dobavo električne energije prejelo obvestilo, da v Spodnji Velki v občini Šentilj nimajo električne energije. Na teren so poslali nadzornega monterja, ki je ugotovil, da je v tamkajšnji transformatorski postaji pregorela visokonapetostna varovalka. O tem je obvestil pristojna sodelavca, ki sta odšla v Spodnjo Velko, z namenom, da varovalko zamenjata.

Pričela sta s postopkom zamenjave varovalke, 59-letni delavec pa je splezal približno 6 m visoko na električni drog. Tam naj bi se čez čas odpel z varnostnega pasu, ob tem pa zadel v enega od vodnikov, zaradi česar ga je streslo okoli 20.000 V električne napetosti. Ob udaru je padel z droga na tla in obležal negiben. Na pomoč mu je takoj priskočil sodelavec, pridružila pa sta se mu domačin, na katerega posestvu stoji električni drog in policist PP Gorišnica, ki stanuje v bližini. Postopke oživljanja so izvajali do prihoda reševalcev, vendar je poškodovani moški vseeno umrl.

Ogled kraja nesreče pri delu je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru. Neposredno so ogled izvajali mariborski kriminalisti, navzoča pa je bila tudi mariborska dežurna okrožna državna tožilka in pristojna delovna inšpektorica.

Preiskovalni sodnik je odredil nekatera dodatna preiskovalna opravila državna tožilka pa je kriminalistom podala potrebne usmeritve za nadaljnje delo. Kriminalistična preiskava nesreče se zato nadaljuje v cilju ugotavljanja elementov kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu po 201. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).



Več v Črna kronika