Rene Maček z medaljo prekosil očeta in teto

Nepozaben sprejem v domačih Bodoncih za tri člane družine Maček po vrnitvi s SP v Italiji

Prlekija-on.net, petek, 5. julij 2019 ob 16:32
Jasmina, Rene in Boštjan Maček

Jasmina, Rene in Boštjan Maček

Ena večjih prekmurskih vasi Bodonci, z okoli 450 prebivalci, je gotovo ena, v Sloveniji in tudi širše, najbolj znanih vasi s severovzhoda države. Ime vasi, ki se nahaja tam, kjer si roko podajajo gorički hribčki in ravenski del Prekmurja, so v svet ponesli predvsem člani družine Maček. Najprej eden najboljših slovenskih strelcev na leteče cilje Boštjan Maček, ki je osvajal medalje tudi na največjih mednarodnih tekmovanjih in je tudi udeleženec olimpijskih iger in svetovnih prvenstev, ter njegova sestra Jasmina, ki tudi odlično strelja s puško šibrenico, sedaj pa se jima je pridružil še sin oziroma nečak, 17-letni Rene, ki je sredi tedna, na svojem prvem svetovnem prvenstvu osvojil bronasto odličje. In zato so minuli četrtek pozno zvečer, ko so se Mačkovi vrnili iz Italije, v domačih Bodoncih imetniku bronaste medalje Reneju, športni prijatelji in domačini pripravili prisrčen sprejem ob izjemnem dosežku. Na sprejemu pri domači hiši Mačkovih na hribčku, ob domači cerkvi, se je zbralo veliko ljudi, ki so skromnem fantu, ki ni vajen takšnih sprejemov, čestitali in zaželeli še veliko takšnih uspehov. In teh bo gotovo veliko, saj Rene, ki je letos končal 3. letnik STPŠ (elektrotehnik) Murska Sobota, v slogu očeta Boštjana, vsako zadevo sprejema nadvse resno. Zato niti ne preseneča, da je po petih letih treniranja že prišel do svetovnega brona.

Sicer pa je slovenska strelska reprezentanca v trapu na svetovnem prvenstvu v italijanskem Lonatu bila najbolj uspešna v mladinski konkurenci. Omenjeni Rene Maček, ki bo 16. oktobra letos postal polnoleten, sicer član soboškega strelskega društva Štefan Kovač - trap, je namreč v posamični mladinski konkurenci v petih serijah zadel 118 (od 125) tarč in v velikem finalu je med šestimi strelci zaostal le za Brazilcem Leonardom Lustozo in Fincem Matiasom Koivo, kar je Mačkov največji športni dosežek v njegovi karieri, saj mu je doslej največji uspeh bil državni mladinski naslov. Moštveno je mladinska reprezentanca Slovenije zasedla četrto mesto s 339 zadetki, kar pomeni, da je malo manjkalo in bi Rene prinesel dve bronasti kolajni.

Sicer pa je Rene tokrat z dosežki prekašal tudi očeta Boštjana, sicer aktualnega članskega evropskega prvaka ter nosilca dveh bronastih odličij iz evropskih prvenstev v Beogradu in na Pragerskem, ki je tokrat zadel 117 tarč kar ga je uvrstilo na 27. mesto. Rene je bil uspešnejši tudi od tete Jasmine, ki je v ženski konkurenci zadela 106 tarč in zasedla 42. mesto.